Iz medija

Serija 'Novine' ide u svijet, a HRT od straha ne zna što bi s njom

Keshet International, izraelska medijska kompanija koja distribuira televizijski program i u SAD-u, Velikoj Britaniji i Australiji, otkupila je globalna distribucijska prava na seriju 'Novine' u režiji Dalibora Matanića i produkciji Drugog plana. No HRT, kojem bi 'Novine' uz 'Crno-bijeli svijet' trebao biti udarni forte ove jeseni, to kao da ne zanima.

14.09.2016.

Facebook i Google morat će plaćati korištenje glazbe i medija

Stižu teška vremena za Facebook, Twitter, YouTube i Google u Europi, otkako je Europska komisija poželjela prisiliti internetske divove da počnu plaćati za isječke koje koriste, primjerice iz medija ili s glazbene scene. Time EK ispunjava želje izdavačkih i medijskih kuća, kao i glazbene industrije.

09.09.2016.

SARAH HARRISON 'Čvrsto vjerujem u stvari za koje se borim i ovisnica sam o adrenalinu '

"Moja motivacija, dok sam pomagala Snowdenu, bila je šira od toga da priskočim osobi koja je u nevolji. Nakon što sam vidjela na koji je način Chelseu Manning tretirala američka vlada, kako je mučena i osuđena na 35 godina zatvora, odlučila sam pokazati budućim zviždačima da postoji i druga mogućnost." 

09.09.2016.

Fra Ma Fu u inat bitangama i protuhama

virovitica.net

Dugi Fra Ma Fu festival još nije završio, pred nama su još tri dana sadržajnog programa za građane i goste Virovitice. Iako se uvijek čeka završetak ovakvih manifestacija kako bi se napravila rekapitulacija, procijenila i ocijenila uspješnost, ocjenjivanje ovog našeg festivala reportaže i reportera počelo je već sada.

07.09.2016.

Iz prve ruke: Najsnažniji dojmovi hrvatskih vanjskopolitičkih novinara

Za tjedan dana na policama hrvatskih knjižara naći će se jedinstveno literarno izdanje, nudeći čitateljima uvid u svijet iz perspektive domaćih vanjskopolitičkih novinara. 'Naš čovjek na terenu' u ovom slučaju moćan je kolektiv iskusnih reportera iz tiskanih i elektroničkih medija, prigodno okupljenih da s javnošću podijele i sve ono što dosad nisu - kako se, recimo, osjećaju kada se kamere ugase, što o Jugoslaviji možemo naučiti od vojnika Polisarija, zašto je važno imati Vegetu na Sejšelima, kakav talog sjećanja nose s Lampeduse, iz Ukrajine, Sirije...

07.09.2016.

Kako ukrotiti internetske divove? Stižu teža vremena za Facebook, Twitter, Google i YouTube

Europska komisija želi prisiliti internetske divove da (konačno) počnu plaćati za isječke koje koriste, primjerice iz medija ili s glazbene scene. Na taj način Komisija ispunjava želje izdavačkih i medijskih kuća te glazbene industrije. 

06.09.2016.

JE LI DJECI MJESTO NA PREDIZBORNIM SKUPOVIMA I U OGLASIMA POLITIČARA?

medijskapismenost.hr

Na koje se sve načine djeca koriste u političkim kampanjama i s kojim ciljem, krše li se pritom prava i kako o utječe na njihov razvoj?

06.09.2016.

KRALJICA NOVINARSTVA Festival reportaža i reportera Fra Ma Fu ponovno u Virovitici

U čast velikog novinara, reportera i pisca Franje Martina Fuisa pokrenut je festival koji se već pretvorio u jedinstveni virovitički turistički događaj.

01.09.2016.

HRT želi pretplatu naplaćivati i slijepcima

Iako su godinama bili pošteđeni HRT-ove mjesečne pristojbe, slijepe osobe čiji je preostali vid sveden na svega do pet posto ubuduće bi je trebale plaćati. To proizlazi iz dopisa pristiglog u Hrvatski savez slijepih koji je potom o namjerama HRT-a obavijestio udruge, a HRT-u poslao dopis u kojem apeliraju da se takva odluka obustavi. Odgovor, međutim, nisu dobili, ali im se s terena (baš kao i Indexu) javljaju članovi koje je HRT obavijestio da su dužni plaćati pretplatu.

01.09.2016.

Hasanbegović poklopio nespremnog Glavaševića

U četvrtak je održano sučeljavanje aktualnog tehničkog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića (HDZ) i Bojana Glavaševića (SDP), najavljivanog kao mogućeg kandidata za tu funkciju. Sučeljavanje u organizaciji 24 sata moderirao je novinar Boris Rašeta, koji je na koncu zaključio kako njihovi glasači nakon ovog sučeljavanja 'sigurno neće biti u zabludi za koga glasati'. 

01.09.2016.