Iz medija

Uprava EPH-a o kršenju kolektivnog ugovora i smanjenju novinarskih plaća bez komentara: To su naše interne stvari i ne mislimo to komentirati

Iako su im u više navrata iz Uprave Europapress holdinga (EPH-a) rekli da ne moraju strahovati,novinari EPH-a našli su se u situaciji u kojoj će im od danas, 1. srpnja, biti smanjena plaća i to za 5%, odluka je to koju su najavili još prošli tjedan iz Uprave EPH. Na navedenu odluku pobunili su se Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Sindikat novinara Hrvatske(SNH), koji su zatražili 23. lipnja ove godine od Uprave EPH-a da povuče jednostranu odluku o petpostotnom smanjenju bruto plaća novinarima od 1. srpnja. HND i SNH u priopćenju su naveli da “Uprava EPH, protivno višekratnim obećanjima danim radnicima da neće smanjivati novinarske plaće, ovih dana je najavila pet postotno smanjenje bruto plaća, i to smanjenjem osnovice za izračun plaća”. 

01.07.2016.

Pravosuđe u Hrvata: Bloger zbog članka koji nije pisao mora platiti 290 tisuća kuna odštete

Gotovo 290 tisuća kuna danas nezaposleni bloger Damir Fintić mora platiti obitelji bivšeg vukovarskog gradonačelnika Vladimira štengla temeljem tužbi koje se vuku po sudovima još od 2005. godine.

30.06.2016.

News Bar se vraća u televizijski eter!

I dok za većinu emisija na hrvatskom televizijskom tržištu ljetna sezona znači stanku i odmor, televizija N1 kreće u ljetnu političku predizbornu sezonu s čak dvjema novim televizijskim premijerama.

30.06.2016.

Zabrane na HTV-u: Večerašnja emisija „Javna ponuda“ nije emitirana! Urednik emisije Vedran Kukavica: Da mogu i da znam što bih rekao, ne bih vam zatajio

Vedran Kukavica, urednik gospodarskog magazina „Javna ponuda“ na HTV-u, obavijestio je prije otprilike dva sata putem Facebooka da su se pojavile tijekom poslijepodneva stanovite dvojbe na teletekstaulnoj platformi HTV-a glede emitiranja njegove emisije „Javna ponuda“. Naime, emisija je trebala biti emitirana s početkom u 21.45 sati, ali ju na programu nije bilo. Umjesto nje, na programu je emitirano „Međugorje, evo ti majke“. Vedran Kukavica kao urednik emisije o tome nije zaprimio nikakvu službenu obavijest.

28.06.2016.

Novi debakl HRT-a: Skinuli vlastitu emisiju s programa jer nije dorasla profesionalnom standardu

Hrvatska radiotelevizija objavila je kako večerašnje izdanje emisije o gospodarstvu "Javna ponuda" neće biti emitirano u redovitome terminu, a razlog koji pritom navode kao objašnjenje skidanja emisije s programa je naprosto nevjerojatan.

 

28.06.2016.

Mrzilačka TV

HDZ-ova Vinkovačka televizija svakog dana emitira huškačku emisiju ‘Politika i istina’ punu govora mržnje prema Srbima i političkim suparnicima HDZ-a. ‘Pusićku otjerati u svemir’, ‘Pupovcu metak u glavu’ - čuje se na televiziji kojoj Vijeće za elektroničke medije nikada nije izreklo sankcije, dapače, izdašno je financira.

27.06.2016.

Šenol Selimović - novi glavni urednik Zadarskog lista

Selimović je poznati hrvatski novinar i urednik koji je dugogodišnje profesionalno iskustvo razvijao u sektoru novinarstva, diplomacije i odnosa s javnošću.

27.06.2016.

Predsjednik Novinarskog udruženja Turske o uhićenju novinara i aktivista: Naša profesija se sustavno uništava, ignorira se pravo ljudi na informaciju

Turske vlasti su  u ponedjeljak, 20. lipnja o.g. uhitile tri osobe koje se bore za medijske slobode pod optužbom širenja terorističke propagande, prenosiReuters. Radi se novinaru, ujedno i lokalnom predstavniku Reportera bez granica, Erolu ÖnderoÄŸlu, novinaru Ahmetu Nesinu i Åžebnem Korur Fincancı, novinarki i predsjednici Turske fondacije za ljudska prava (TÄ°HV). 

25.06.2016.

Istraživačko novinarstvo može srušiti vladu

Nakon raspada hrvatske vlade zbog otkrića tjednika Nacional, novinari i urednici iz regije komentirali su domete istraživačkog novinarstva.

25.06.2016.

Reno Sinovčić upravo je osuđen na Općinskom sudu u Zadru radi klevete i vrijeđanja Suzane Bandić

ZDNews.hr

Kako ekskluzivno doznaje ZDNews.hr Reno Sinovčić proglašen je krivim i nepravomoćnom presudom osuđen za kaznena djela klevete i uvrede. Za svako djelo sutkinja Općinskog suda u Zadru, Sandra Radanović, mu je po privatnoj tužbi novinarke Zadarskog lista Suzane Bandić, odmjerila kaznu od po 40 dnevnih dohodaka, odnosno jedinstvenu kaznu od 60 dnevnih dohodaka. Po pravomoćnosti presude Sinovčić u državni proračun mora uplatiti iznos od 11,5 tisuća kuna zajedno i sudske troškove.

25.06.2016.