Iz medija

Kolindin posjet Americi proglašen je državnom tajnom

Nakon što je Ured predsjednice Indexu odbio dati protokol putovanja predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u SAD, tvrdeći da on ne postoji, odbili su nam dostavu putnog obračuna pod izlikom da smo dosad previše toga pitali, ali sada su cjelokupno putovanje predsjednice proglasili najvećom tajnom i to zbog ugrožavanja njene osobne sigurnosti!?

02.03.2017.

Kako su nas provalili

Provalnici su u mjesnu zajednicu ušli upravo kroz prostorije koje dijelimo s još nekoliko udruga. Ušli su, nimalo suptilno – koristeći kliješta i pajsere – kroz Forumovu i u druge prostorije. Zanimljivo, u sve su provalili osim u onu koju koristi lokalni HDZ. Svako zaključivanje na temelju ove činjenice unaprijed odbacujemo.

01.03.2017.

'Podjele u društvu jače su nego ikad, Sanader je ekscese rezao na vrijeme'

Mirjana Rakić, ravnateljica Agencije za elektroničke medije (AEM) i predsjednica Vijeća za elektroničke medije (VEM) te dugogodišnja novinarka Hrvatske radiotelevizije (HRT), u razgovoru za tportal analizira podijeljenost u hrvatskom društvu, nekažnjavanje govora mržnje te neodlučnost aktualne vlasti, što je osjetila i na vlastitoj koži jer već godinu dana čeka da Vlada prihvati njezinu ostavku. 'To su ljudi koji trebaju početi odlučivati, a ne odgađati ili probati s vremenom pomiriti dvije strane. Nema pomirenja u tome', rekla je u intervjuu Rakić, s kojom smo razgovarali i o stanju na HRT-u, novom ravnatelju HRT-a Kazimiru Bačiću te događanjima oko Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) i smjene ravnatelja Hrvoja Hribara.

28.02.2017.

Napadači na Miljuša bili su poznati policiji neposredno nakon napada!?

U ekskluzivnom intervjuu za Fairpress UNCUT, novinar Jutarnjeg lista Dušan Miljuš otkriva da je policija istu noć nakon napada znala identitete dvojice muškaraca koji su ga napali.

26.02.2017.

MINISTRICA OBULJEN PO NEPROFITNIM MEDIJIMA HASANBEGOVIĆEVIM KORAKOM

Vlada je na sjednici u Sisku amenovala Prijedlog uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda od igara na sreću za 2017. godinu.

24.02.2017.

Novinarska mreža: Zaustavite pokušaj linča redakcije Novosti

Neformalno udruženje koje okuplja novinarke i novinare iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, BiH, Makedonije, Crne Gore i Kosova pridružuje se apelu Novosti te poziva hrvatsku i međunarodnu javnost na protest protiv javnoga linča redakcije našeg tjednika.

24.02.2017.

Otkrivamo planove novoga šefa HRT-a: Smanjenja pretplate - nema

'Mostu je 15 kuna niža pretplata bila osigurač da će se HRT konačno restrukturirati, reorganizirati i puno kvalitetnije raditi', slavodobitno je izjavio Božo Petrov, šef Mosta i predsjednik Sabora, novinarima nakon što je prošloga tjedna u Saboru odlučeno da će HRT u narednih pet godina voditi Kazimir Bačić. Kojim se to izračunom došlo do toga da se iznos pristojbe spusti sa 80 na 65 kuna do kraja godine, kao i tko je to Mostu dao takvu garanciju, javnosti je ostalo nepoznato.

23.02.2017.

AI: Nacionalistička retorika i govor mržnje u Hrvatskoj

Hrvatska i dalje ima problema s diskriminacijom nacionalnih manjina i poštivanjem slobode medija, a izraženija nacionalistička retorika i govor mržnje u vrijeme izbora doprinijeli su jačanju netolerancije i nesigurnosti u zemlji, ocjenjuje Amnesty International (AI) u godišnjem izvješću o stanju ljudskih prava u svijetu za 2016/17.

23.02.2017.

PILSEL PODNIO KAZNENU PRIJAVU PROTIV UREDNIKA PORTALA DNEVNO.HR

Novinar i urednik portala autograf.hr Drago Pilsel podnio je Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH) kaznenu prijavu protiv Viktora Kodrića, glavnog urednika portala dnevno.hr zbog članka „Spriječimo posrbljavanje riječkog Sveučilišta te stvaranja SAO Krajine u Rijeci“.

22.02.2017.

Nećemo se predati

Nikola Bajto, urednik Novosti: Karamarkov i Plenkovićev HDZ jedna je te ista stranka. Zloduh kojeg su oni oslobodili neće se sam od sebe vratiti u bocu, a HDZ sigurno neće biti taj koji će ga vraćati dok god od njega ima koristi. Sadašnji napad Željke Markić na Novosti dolazi nakon žestokog udara na nezavisne institucije i civilno društvo i ozbiljniji je od ranijih je utoliko što se ne radi o izoliranoj akciji nego o širokoj strategiji gušenja svega što u Hrvatskoj slobodno djeluje i misli.

22.02.2017.