Iz medija

HRT jest protiv svog zaposlenika i predsjednika HND-a Hrvoja Zovka podigao i treću tužbu

Uvidom u e-predmet lako se može vidjeti da su obje – i ova ranija na građanskom sudu i ova na kaznenom sudu podnesene na isti datum 7. prosinca 2018. Međutim, Zovko je za treću tužbu HRT-a saznao tek u utorak 17. rujna 2019., kada je primio poziv Općinskoga kaznenog suda u Zagrebu da dođe na ispitivanje na taj sud u svojstvu okrivljenika te je o tome HND točno izvijestio javnost.

18.09.2019.

Policija: Duhaček je sam došao kod nas, ali van radnog vremena

Policija je poslala novo priopćenje oko uhićenja Indexova novinara Gordana Duhačeka.  Priznali su da se Duhaček u nedjelju javio u policiju no tvrde da se javio izvan radnog vremena. Duhačeka je policija u priopćenju sasvim ozbiljno optužila za "nepoštivanje dogovora" iako nije postojao dogovor nego su Duhačeku na granici izdana dva papira s vremenom kada se treba javiti, što je on učinio ranije zbog službenog puta.

17.09.2019.

Milanović: Nalog za uhićenje novinara došao s vrha, to je režimska stvar

Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović izjavio je u utorak kako je novinar Indexa Gordan Duhaček prijavljen, procesuiran i osuđen zbog tweetova u kojima se rugao policiji, ustvrdivši kako je nalog za to došao s vrha i da je to režimska stvar i stvar politike.

17.09.2019.

I predsjednica se oglasila o uhićenju novinara, citirala Voltairea

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na Twitteru se oglasila o slobodi govora. Indexova novinara predsjednica u tvitu nije imenovala, ali je citirala Voltairea. "Demokracija podrazumijeva slobodu govora i odgovornost za izgovorenu riječ", napisala je predsjednica na Twitteru i dodala citat Voltairea. "Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš."

17.09.2019.

Navijačima za sve krivi novinari: Pripadnici Torcide posvetili im danas majice i - poruku

 

Armada, kako je i očekivano, nastavila je s bojkotom i na današnjem Jadranskom derbiju. No "bijeli" ipak nisu bez podrške navijača, prilično glasno čuje se navijanje s istočne, pa i zapadne tribine. Četiristotinjak pripadnika Torcide napunilo je kavez na južnoj tribini, a zanimljivo je da su svi došli odjeveni u iste majice. Na njima stoji natpis - "Novinari crvi".

 

 

 

16.09.2019.

Šutljivci i prostaci

Pojedinim hrvatskim političarima novinarke su ‘štrace’, ‘glupače’, ‘slatkice’ ili grakću ‘kao vrane’, a nekim su novinarima čak poručivali da zabiju mikrofon u stražnjicu. O uvredama, prijetnjama i drugim metodama kojima se političari štite od neugodnih pitanja za Novosti govore iskusne novinarke Đurđica Klancir, Slavica Lukić i Melisa Skender

09.09.2019.

'Novinari su u nepovoljnim položajima. Maćehinski odnos, bojkot i ignoriranje!': organizator 'crne ovce' među domaćim festivalima prozvao lokalne moćnike i šerife

Daniel Pavlić, osnivač Press Film Festivala koji se već pet godina održava u Hrvatskoj Kostajnici, otvarajući aktualne, intrigantne i za društvo često bolne teme o kojima je, međutim, nužno govoriti - odlazi iz Hrvatske, a organizaciju i budućnost festivala ostavlja drugima, nudeći svoju pomoć i podršku.

09.09.2019.

Odvjetnik Damira Škare tražio da se zabrani emitiranje emisije Provjereno

Krešimir Krsnik, odvjetnik Damira Škare, zatražio je zabranu emitiranja večerašnje emisije Provjereno, u kojoj će svjedočiti žena koja je čelnika AK Siget prijavila za silovanje.

05.09.2019.

Trovači javnog prostora provode linč protiv novinara

Autor: Zdenko Duka 

Ako su policija i DORH na osnovi Arsićeve prijave osumnjičili Škalameru, sud proveo istragu i nakon pet dana pustio Škalameru iz zatvora, onda su mediji, tako i Novi list, o tome izvijestili. Ima li kaznene krivice za sukob i tko je eventualno kriv, nadajmo se, odlučit će sud, a ne Armada niti Torcida ili Miroslav Škoro...

04.09.2019.

VELIKA POBJEDA ZA SLOBODU GOVORA Sud u Splitu odlučio da kolumnist Jutarnjeg lista Jurica Pavičić nije svojim kritikama uvrijedio intendanta Mucala

Županijski sud u Splitu donio je važnu presudu o pravu novinara na iznošenje kritičkog mišljenja i slobodu govora. Tročlano vijeće toga suda pod predsjedanjem sutkinje Senije Ledić ukinulo je i preinačilo osuđujuću presudu splitskog Općinskog suda protiv kolumnista Jutarnjeg lista i bivšeg kolumnista Slobodne Dalmacije, Jurice Pavičića, kojeg je tužio bivši intendant HNK Duško Mucalo. 

04.09.2019.