Iz medija

Danski novinar napadnut od strane turske granične policije prilikom ulaska u Siriju: Situacija je grozna

Danski novinar Nagieb Khaja napadnut je 2. prosinca o.g. od strane turske granične policije prilikom ulaska u Siriju. Iako je pokazao svoju press iskaznicu, policija ga je srušila na pod te ga je počela udarati.

17.12.2015.

Odvjetništvo podignulo optužnice: Prijetili svjedoku u slučaju pokušaja ubojstva novinara Željka Peratovića

Kako doznaje Index, Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnice za prijetnje svjedoku u slučaju pokušaja ubojstva novinara Željka Peratovića. Naime, optužnica tereti Željka Šafara i Alena Horvata da su zastrašivali svjedoka Franju Požgaja.

17.12.2015.

RH gora od Srbije po klijentelizmu u medijima

Indeks klijentelizma pokazao da Hrvatska među šest zemalja regije prednjači po dobiti javnih medija ali i po broju nezaposlenih novinara, a zamjera se izražen monopol.

16.12.2015.

Besplatna večera

Veliko istraživanje: business i politika doista uništavaju slobodu novinarstva.

14.12.2015.

Sarajevo pod opsadom – povodom 20. godišnjice Daytonskog sporazuma

Povodom obilježavanja 20. godišnjice potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma Al Jazeera Balkans pokrenula je projekt Sarajevo pod opsadom.

14.12.2015.

KLIK 70 - Sedamdeset godina Sportskih novosti

Piše: Robert Matteoni

Unatoč svim mijenama temelj „sportskih“ bio je i ostaje ključan kao partnera sportu i dijeljenja njegovih iskonskih  zakonitosti i vrijednosti. Unatoč glamurizaciji (i) sporta one ostaju nepromijenjene i putokaz svima koji se njime bave. I ovom mediju…   

13.12.2015.

Radman pokrenuo projekt Novi dnevnik 2016.

– Nakon promjene termina emitiranja Dnevnika, HRT mora napraviti transformaciju Dnevnika u sadržajnom i vizualnom smislu. Dnevnik više ne može postojati u obliku površne informativne emisije već se mora usmjeriti analitičkom pristupu događaja koji su obilježili dan - kaže se u obrazloženju.

11.12.2015.

57. GODINA PLODOVA ZEMLJE - Najdugovječnije emisije u Hrvatskoj

Već 57 godina svake je nedjelje na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) u 12.15 na rasporedu poljoprivredna emisija “Plodovi zemlje”. Godinama jedna od najgledanijih emisija HRT-a prvi je put prikazana 21. prosinca 1958., čak deset godina prije središnjega Dnevnika.

11.12.2015.

Spremite se, tužbe stižu!

Ladislav Ilčić, predsjednik stranke Hrast i novoizabrani zastupnik Hrvatskog Sabora, tužit će sve osobe koje su njegove izjave klasificirale kao ksenofobne, rasističke i fašističke. Pred sudom bi se zbog uvrede mogao naći veći broj osoba među kojima su Zoran Pusić, Aleksandra Kolarić, Maja Sever, Bojan Glavašević, Željko Jovanović i drugi koji su s pravom osudili Ilčićev govor mržnje. Ilčić se za svoje izjave nije ispričao, već ih je još jednom potvrdio u emisiji Otvoreno.

11.12.2015.

N1 širi program i otvara nova radna mjesta

Prva regionalna 24-satna news platforma, ekskluzivni partner CNN-a za regiju - N1 uskoro će proširiti svoju programsku shemu i zaposliti nove medijske profesionalce.

10.12.2015.