Iz medija

Markovina: 'S Karamarkovom vladom prijeći ćemo točku nakon koje više nema povratka'

Ako je danas normalno da nekoliko tisuća ljudi maršira Zagrebom i traži linč Vijeća za elektroničke medije, još dvije - tri takve akcije i to će biti svakodnevna pojava na koju nitko neće reagirati. Od toga do zabrane slobode govora nije dalek put.

01.02.2016.

Hromadžić: Ukidanje Povjerenstva je početak opasnih trendova

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu predaje kolegiji Mediji i društvo, a do prije par dana bio je i jedan od članova raspuštenog Povjerenstva za neprofitne medije. Gost Dnevnika u 18 u petak bio je profesor Hajrudin Hromadžić.

31.01.2016.

Je li Karamarkov antikomunistički manifest bio predizborni gaf ili akcijski plan?

Stvarno provođenje antikomunističkog manifesta značilo bi donošenje zakona o lustraciji. Ne vjerujem da će se to dogoditi, kaže Berto šalaj.

31.01.2016.

Anatomija lijevog batrljka: Ivančić ima novu knjigu "Sviranje srednjem kursu"

šutnja o Ivančićevoj knjizi potvrđuje kako je na djelu trajni paradoks, neka vrsta sada već zacementiranog »paradoksa istine«: što se duže i više potvrđuje kao sjajan stilist, precizan analitičar, prodoran anticipator i ljekovit dijagnostičar, srednjestrujaška ga javnost upornije prešućuje.

31.01.2016.

Turski tužitelj zatražio kaznu doživotnog zatvora za novinare. Diaz-Jogeix: Optužbe protiv Cana Dündar i Erdema Güla su skandalozne. Tužiteljstvo ovih novinara očito je politički motivirano.

Turski tužitelj Irfan Fidan, za vrijeme sudske rasprave održane 27. siječnja o.g. u Istanbulu, zatražio je kaznu doživotnog zatvora i zatvora do 30 godina za Cala Dündara i Erdema Güla, dva istaknuta novinara koji rade za dnevne novine Cumhuriyet, izvijestilo je Međunarodno udruženje novinara (IFJ).

31.01.2016.

ISTINA O NEVLADINIM UDRUGAMA U HRVATSKOJ: Koliko im novca dajemo, kako ga troše i koliko dobro od toga žive?

Dobro, čitajte dalje! - Cro ll 170 tisuća kuna, Slobodni Filozofski 70 tisuća kuna, Kulturpunkt 250 tisuća kuna, Mladi antifašisti 170 tisuća kuna, H-alter 250 tisuća kuna, Cenzura 70 tisuća kuna, Muf 70 tisuća kuna, K zona 170 tisuća kuna...

31.01.2016.

PISMO MINISTRU HASANBEGOVIĆU: Ni u jednom kutku tzv. zapadne demokracije ne biste opstali kao strateg kulture i novinskih medija

„Uvaženi ministre Hasanbegoviću, kao korisnica dviju jednokratnih potpora Ministarstva kulture u iznosu od oko šest tisuća kuna neto, danas sam trebala predati prvo od dva istraživanja. Budući da to neću napraviti nakon Vaših prvih istupa u svojstvu novoimenovanog ministra kulture - iz razloga koje ću objasniti u ovom pismu - molim Vas da mi dostavite potrebne podatke o računu na koji mogu vratiti uplaćeni novac“, piše Nataša škaričić u otvorenom pismu ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću.

30.01.2016.

Kusić: Hasanbegović me impresionirao; Prgomet: Ovo je kulturna revolucija

Odluka ministra kulture Zlatka Hasanbegovića o smjeni Stručnog povjerenstva za neprofitne medije izazvala je velike reakcije u javnosti, ali i različita tumačenja političara i javnih djelatnika, od kojih neki smatraju da se radi o "kulturnoj revoluciji", dok su drugi optimisti i očekuju da će Hasanbegović na novoj dužnosti promijeniti svoju dosadašnju aktivističku retoriku.

30.01.2016.

IVAN ZVONIMIR ČIČAK SE OBRUŠIO NA ALEKSANDRA STANKOVIĆA 'Na temelju čega tvrdi da u Hrvatskoj ima desetak proustaških medija?'

Urednik i voditelj emisije Nedjeljom u 2, Aleksandar Stanković, gostovao je na Al Jazeera Balkans u emisiji Kontekst, a tema je bila novinarstvo u Srbiji i Hrvatskoj. Osim njega, gost je bila i Brankica Stanković, urednica i voditeljica emisije Insider B92 poznata po istraživačkom novinarstvu i razotkrivanju korupcije i zloupotreba položaja svih političkih opcija u Srbiji koja već godinama živi uz policijsku pratnju.

29.01.2016.

Zbog Hasanbegovićeve čistke hitno sazvan saborski odbor

Zbog smjene Stručnog povjerenstva za neprofitne medije predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Gordana Rusak odlučila je sazvati hitnu sjednicu odbora koja bi se trebala održati u utorak. Na sjednicu će biti pozvan i ministar Zlatko Hasanbegović, čije očitovanje očekuje i Rusak, ali i oporba. No, oporba, točnije zastupnici koalicije Hrvatska raste inzistiraju i na zajedničkoj sjednici Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu i Odbora za informiranje, informatizaciju i medije

29.01.2016.