Iz medija

Ispunjen cilj H-Alterove novogodišnje kampanje, H-Alter nastavlja s radom!

U manje od tjedan dana H-Alterova novogodišnja kampanja: Crowdfunding za Tanju Belobrajdić! postigla je svoj cilj, prikupivši 43 tisuće kuna, koje je uplatilo gotovo 300 ljudi. Sudski postupak čiji ishod je bio dosad najozbiljnija prijetnja H-Alterovu postojanju u petnaest godina rada, ipak neće dovesti do našeg gašenja. Zahvaljujući svima vama, kaznu ćemo platiti i nastavljamo pisati. S posebnom radošću – upravo o stvarima o kojima bi ovo društvo htjelo šutjeti.

30.12.2019.

Bandić se okomio na reporterku i snimatelja Dnevnika Nove TV: "Ne odvajate otpad, idemo kod vas kući. Ja sam psiholog!"

Reporterka Nove TV Sanja Vištica pitala je zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića je li mu neugodno što je Novi Zagreb prekriven smećem, na što se gradonačelnik okomio na nju optuživši je da ne odvaja otpad.

21.12.2019.

HRT skriva podatke o ugovorenom poslu s dvije privatne tvrtke

Hrvatska radiotelevizija je javna institucija. Po svim kriterijima trebala bi biti i obveznik javne nabave. Međutim, u Zakonu o javnoj nabavi postoji 'čarobni' članak 30. koji kaže da se ovaj Zakon ne primjenjuje na 'stjecanje, razvoj, produkciju ili koprodukciju programskog materijala namijenjenog za audiovizualne medijske usluge ili radijske medijske usluge koje sklapaju pružatelji audiovizualnih ili radijskih medijskih usluga'.

20.12.2019.

Sportaši i novinari opet skupili vrijednu donaciju beskućnicima

Osmu godinu za redom grupa splitskih sportskih novinara organizira humanitarnu akciju 'Tone hrane za splitske beskućnike', a i ove godine su uz pomoć sportaša i klubova skupili rekordnu donaciju. Grupa splitskih sportskih novinara '4N' i ove godine je organizirala tradicionalnu humanitarnu akciju 'Tone hrane za splitske beskućnike', tijekom koje su uz pomoć brojnih sportaša i sportskih klubova prikupili hranu i higijenske potrepštine za socijalnu samoposlugu i splitske beskućnike o kojima brine Udruga 'MoSt'.

16.12.2019.

LUPIGA NA MALTI: Što stoji iza ubojstva novinarke koje je odjeknulo cijelom Europom?

Malteški parlament u pitoresknoj Valetti ovih je dana okružen policijskim barikadama. Najmanja država Europske unije - na otoku južno od Sicilije živi približno 475.000 stanovnika - posljednjih tjedana prolazi kroz tešku političku krizu. Naime, 20. studenog, prilikom pokušaja bijega iz zemlje svojom jahtom, uhapšen je Yorgen Fennech, jedan od najbogatijih Maltežana.

10.12.2019.

Snimio nezamislive zločine: "Arkanovci su se derali da ništa ne slikam, bilo je puno vrištanja. Onda su ubili muškarca pa ženu..."

U Zagrebu je nedavno radionicu o ratnoj fotografiji za studente s Balkana održao Ron Haviv, jedan od najpoznatijih svjetskih fotoreportera. Bio je na 25 ratišta u svijetu, a za DNEVNIK.hr ispričao je kako su nastale neke od njegovih kultnih fotografija.

05.12.2019.

HNS-ovac tužio lokalni portal i tražio 100.000 kuna jer su ga prozvali uhljebom. Sud ga je fino poklopio

 
Predsjednik Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke (HNS) Valentin Dujmović tražio je čak 100 tisuća kuna odštete od lokalnog portala dubrovniknet.hr zbog teksta u kojem je komentirana mogućnost da, u dogovoru Ivana Vrdoljaka i Andreja Plenkovića, on postane direktor Zračne luke Dubrovnik. 

30.11.2019.

KRONIČAR VUKOVARSKE TRAGEDIJE - Riskirao život da bi pokazao što se dogodilo '91.: 'Granate su padale, vidio sam ženu odrubljene glave…'

Amerikanac Christopher Morris čije su fotografije iz Vukovaru obišle svijet, nakon 28 godina ponovno u tom gradu. U Vukovar je stigao u trenucima najgoreg užasa - 18. studenog te 1991. s fotoaparatom u ruci. I jednim, jedninim zadatkom - ispričati svijetu što se događa.

20.11.2019.

"Zbog tužbi protiv novinara, ne isključujemo novi prosvjed"

Predsjednik HND-a Hrvoje Zovko nedavno je u Bruxellesu govorio na temu stanja medijskih sloboda u Hrvatskoj i o pitanju brojnih tužbi protiv medija i novinara. U Novom danu govorio je 'o zloupotrebi zakona na štetu novinara'.

14.11.2019.

Otkrivamo presudu važnu za slobodu medija: sud odbio Brkića koji je tužio novinarku jer je pisala o elitnoj prostituciji

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić nerijetko tuži medije. Cijelu seriju postupaka već je i dobio, a sudovi su mu do sada dosuđivali odštete između 15 i 49 tisuća kuna. Više puta do sada uspješno je dokazao da su ga novinarski uratci povrijedili, odnosno da su mu nanijeli duševne boli, za koje mu izdavači moraju platiti.

11.11.2019.