Iz medija

ZADARSKI SUD PORUČIO SURAĆU: “Približi se Bajlu i ideš nazad u pritvor”

zdnews.hr

Novom odlukom Općinskog suda u Zadru, odnosno odlukom Vijeća kojemu je predsjedala sutkinja Ivana Parać Krišto doneseno je rješenje prema kojemu se bivšem nogometšu Zadra, koji je brutalno pretukao vlasnika portala ZADAR News i novinara Nacionala, Hrvoja Bajla istome ne smije približavati na udaljenost manju od 50 metara.

16.10.2018.

PRAVO NA PRISTUP INFORMACIJAMA - Lansiranje Mozaika veza u Novinarskom domu

Mozaik veza besplatan je i javno dostupan alat koji novinarkama, istraživačima, programerkama i svim zainteresiranim građanima i građankama pruža jednostavno i vizualno atraktivno rješenje za istraživanje veza između politički izloženih osoba. Temelji se na javno dostupnim podacima preuzetim iz registara i baza tijela javne vlasti.

12.10.2018.

Odjavna televizija

Istaknuti novinari koji su posljednjih godina otišli s Hrvatske radiotelevizije brane Hrvoja Zovka nakon izvanrednog otkaza i prisjećaju se kako su sami napustili kuću zbog utjecaja vlasti, uredničkih pritisaka, zatiranja slobode govora, pada profesionalnih standarda i kontinuiranog uništavanja javnog medija. 

12.10.2018.

Otpušteni HRT-ov novinar i predsjednik HND-a Hrvoje Zovko za Telegram o svađi zbog koje je dobio otkaz, cenzuri i kaosu koji, tvrdi, tamo vlada

Je li bila svađa? Je. Je li bilo povišenih tonova? Je. Je li bilo psovki? Je. Je li meni bilo žao što sam se posvađao, što sam uvučen u tu svađu? Je. Trebao sam joj jednostavno reći da smo mi to pitanje riješili i doviđenja. No, eto, sutradan sam optužen da sam fizički nasrnuo i prijetio kolegici. OK, imam sad dva konkretna pitanja. Prvo, kako glasi sadržaj tih prijetnji? I drugo, ako sam se toliko nenormalno ponašao - pa zašto netko nije pozvao policiju i zaštitare da me udalje s posla?

03.10.2018.

Plenković novinarki RTL-a: "Slatki ste"

Plenković je jučer nakon sastanka u HDZ-u, na kojem se raspravljalo o novoj velikoj aferi njegova zamjenika, krajnje neprimjereno odgovorio na pitanje novinarke RTL-a Damire Gregoret.

 

03.10.2018.

HRVOJE ZOVKO 'Cijela priča oko otkaza ima za cilj poniziti me, to što mi se dogodilo je zastrašivanje'

U siječnju 1998. Hrvoje Zovko počeo je raditi na HRT-u, a onda mu je vrh kuće u utorak odlučio dati izvanredni otkaz zbog svađe s rukovoditeljicom HTV-ova Informativno-medijskog servisa Katarinom Perišom Čakarun. A Zovko je i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva.

 

30.09.2018.

Politika ministrice Obuljen Koržinek štetnija je od onoga što je radio Hasanbegović

Više od dvije i pol godine proteklo je, evo, otkako je prošli ministar kulture Zlatko Hasanbegović pomeo neprofitne medije s liste primatelja javnih dotacija preko te ustanove. Bio mu je to prvi veći potez u kratkom, razmjerno šokantnom mandatu, a nimalo slučajan.

29.09.2018.

Drago Hedl pokazao što znači novinarska solidarnost: Zbog otkaza Hrvoju Zovku, odbio HTV

Razlog tome je činjenica da bih govorio za televiziju koja se na meni neprihvatljiv način obračunava s novinarima, objasnio je Hedl Denisu Latinu

28.09.2018.

Bio sam na presici HND-a kad je HRT-ov novinar saznao da je dobio otkaz: Laku noć i sretno, Hrvatska

“Na HRT-u vlada profesionalna apatija, strah i egzistencijalna ucjena”, govorila je za potpredsjednica HND-a Slavica Lukić. “Pozivamo HRT da prestane sramotiti zemlju i povuče otkaz kolegi Zovku, te se očituje o navodima o cenzuri i kaosu u programu”, kazivao je njen kolega Denis Romac. Za to vrijeme netko je na Prisavlju dovršavao bizarno priopćenje o otkazu za "jednog od svojih zaposlenika".

25.09.2018.

Pokrenut postupak izvanrednog otkaza Hrvoju Zovku

Radničko vijeće HRT-a primilo je danas, kako neslužbeno doznajemo, prijedlog za izvanredni otkaz Hrvoju Zovku, i o tom se prijedlogu mora očitovati do ponedjeljka, iako konačni stav radničkog vijeća nije obvezujući za upravu HRT-a.

20.09.2018.