Iz medija

Plakat za komemoraciju Luciću išaran sa ZDS, Leković očekuje reakciju institucija

Saša Leković: "Smatram kako je za svaku civiliziranu zajednicu sramota da se skrnavi komemoracija."

17.01.2018.

KONAČNO STIŽU DRASTIČNE KAZNE ZA 'HEJTANJE' NA WEBU I kod nas se piše zakon protiv mržnje na internetu, kreće obračun s 'digitalnim Divljim zapadom'

Hrvatska će prvi put dobiti zakonsko rješenje koje regulira govor mržnje, poticanje na nasilje i širenje lažnih vijesti na internetu, doznaje Jutarnji list. Vlada se, nakon brojnih prijetnji i govora mržnje koji se pojavljuje na društvenim mrežama i ispod komentara članaka na internetu, odlučila obračunati s "digitalnim Divljim zapadom" u Hrvatskoj.

16.01.2018.

Stanković: 'Najjača sorta su mi fakultetski obrazovani krkani intelektualci'

'Nije normalno da se u javnom prostoru nekome psuju majke bilo partizanske, bilo ustaške, bilo četničke, da se nekome prijeti vješanjem...'rekao je Stanković u svom komentaru.

15.01.2018.

Otvorena 13. izložba novinske fotografije

brodportal.hr

U velikom Likovnom salonu 'Vladimir Becić na brodskom Korzu otvorena je u četvrtak, 28, prosinca tradicionalna godišnja izložba novinske fotografije, koju već 13 godinu za redom organizira Hrvatsko novinarsko društvo ogranak Brodsko-posavske županije. Izložene su 84 fotografije 10 autora - novinara i fotoreportera.

10.01.2018.

Satirički portal Titanic prva nevina žrtva strogog zakona

Novi njemački zakon koji se drastičnim novčanim kaznama obračunava s govorom mržnje na društvenim mrežama ako se takve objave ne ukloni u roku od 24 sata, već prvog dana primjene pokazao se promašenim i treba ga ukinuti, zaključak je glavnog urednika njemačkog Bilda Juliana Reichelta. I drugi njemački mediji govore o “debaklu” i “cenzuri u Njemačkoj” te dižu glas protiv “policijskog mišljenja”.

05.01.2018.

Eskalacija prijetnji hrvatskim novinarima

"Reporteri bez granica" su kritizirali najmlađu članicu EU-a zbog sve većeg pritiska na novinare i slobodu medija. Dva novinara za DW govore kako se prema tome odnose. Inače, sloboda medija u Hrvatskoj se pogoršala.

29.12.2017.

NOVOZAPOSLENOJ SAVJETNICI NINE OBULJEN MINISTARSTVO KULTURE DODIJELILO POTPORU

Maja Hrgović, književnica, bivša novinarka Novog lista i aktualna predsjednica Udruge za kulturu i nove medije "Arteist" – izdavača portala Arteist.hr – svojedobno je bila žestoka kritičarka rada bivše ministrice kulture Andreje Zlatar Violić i njezina nasljednika Berislava Šipuša.

21.12.2017.

PRIJETNJE POLITIČARIMA I PRIJETNJE NOVINARIMA – TRETIRA LI IH POLICIJA ISTO? Zbog riječi poput ‘završit ćeš kao Pukanić’ i do 5 godina zatvora

Zbog događaja posljednjih dana medijskom prostoru, analiziramo koliko su u Hrvatskoj učestale prijetnje novinarima i shvaća li policija te prijetnje jednako ozbiljno kao prijetnje političarima.

18.12.2017.

Nadležno vijeće konačno raspravlja o Bujici; prijavljena je emisija u kojoj pozivaju na vješanje Stipe Mesića

Ante Prkačin sugerirao je kako bismo bivšeg predsjednika trebali 'za uši dovući na Trg bana Jelačića i objesiti'.

15.12.2017.

Milan F. Živković: Nina Obuljen se koristi intenzivnijim sredstvima od Hasanbegovića

Zlatko Hasanbegović je zabljesnuo uskrativši neprofitnim medijima oko tri milijuna kuna godišnje, dok je njegova nasljednica jednim potezom spremna na deset puta više. ‘Predšasnik’ je barem bio iskren rekavši da se Ministarstvo kulture medijima ne bi trebalo ni baviti.

08.12.2017.