Iz medija

Ogromna afera HRT-a: Ćosić priznao, istraga traje mjesecima, kolege zgroženi

Incident u kojem su, prema dostupnim informacijama, sudjelovali dugogodišnji komentator HTV-a i reprezentacije Drago Ćosić te koordinator Saša Dedić prava je slika za kraj programa koji nam je državni komentator Ćosić godinama servirao u prijenosima reprezentacije.

07.09.2018.

'Treba vas ubijati!’ Ako je to poruka pijane osobe ili branitelja, to je 'izraz nezadovoljstva’!?

što su ljudi primitivniji i niže na obrazovnoj ljestvici, to su bahatiji i pokazuju veću agresivnost. Ako misle da sve znaju, tako se i ponašaju, ne uvažavajući nikoga drugog i drukčijeg. Svemu tome ne pomažu ni pojedini političari svojim javnim nastupima koji javno govore da su neki iznad zakona

05.09.2018.

Putin konačno priznao istinu o jednoj od epizoda Domovinskog rata

Prošlog tjedna u Sankt Peterburgu izdana je knjiga naziva 'Ne pucajte, mi smo vaša braća' ruskog novinara i sveučilišnog profesora Vladimira Mukuseva, koja otkriva sve dosadašnje nepoznanice u slučaju smrti njegovih kolega i sunarodnjaka Viktora Nogina i Genadija Kurinoja, ubijenih nedaleko od Hrvatske Kostajnice 1. rujna 1991. godine.

30.08.2018.

'Ladovina' kolumna LADISLAV TOMIČIĆ

Serija je »Je li moglo drugačije«, koju je otkupio HRT za 600 tisuća kuna, počinje rečenicom Borislava škegre »da je privatizacija spasila Hrvatsku«. Javna kuća HRT, financirana javnim novcem, od vanjske produkcije je za 600 tisuća kuna (480 tisuća kuna + PDV) nabavila seriju pod nazivom »Je li moglo drugačije«, koja se bavi privatizacijom u Hrvatskoj

27.08.2018.

Novinari ne smiju šutjeti na prijetnje

Svatko tko se prihvatio novinarstva, pristao je na to da će njegov rad biti kritiziran. Ono što ne ulazi u opis novinarskog posla jesu uvrede ili, još gore, prijetnje nezadovoljnih čitatelja, gledatelja ili slušatelja.

24.08.2018.

I. Kruhoberec pravomoćno oslobođen optužbe da je osramotio Univerzal i Kovačića

Ivicu Kruhoberca, varaždinskog novinara i urednika, drugostupanjski je Županijski sud u Karlovcu oslobodio optužbe da je osramotio tvrtku Univerzal i njenog suvlasnika Marijana Kovačića. Oni su, podsjetimo, Kruhobereca privatno tužili zbog teškog sramoćenja u produljenom trajanju zbog članaka o suspaljivanju otpada u Energani na Banfici, kao i okolnostima izbora Kovačića za predsjednika varaždinskog HDZ-a, koji su objavljeni krajem 2013. i početkom 2014. godine u Regionalnom tjedniku.

14.08.2018.

ANAMARIJA MUSA, PRVA POVJERENICA ZA INFORMACIJE: 'S lokalnim moćnicima imamo najviše problema. Za njih je zakon često mrtvo slovo na papiru'

Zakon o pravu na pristup informacijama ključan je antikorupcijski alat jer traži od vlasti, uprave i javnog sektora da građanima polažu račune za svoj rad, kaže pravnica koja se u listopadu vraća na zagrebački Pravni fakultet.

12.08.2018.

Bandić izvrijeđao reporterku Dnevnika Nove TV: "Vi ste meni ko učiteljica zločesta, pa daj budite dama fina"

Okružen novinarima, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je u petak divlje odlagalište u naselju Kozari put, koje su komunalne službe u međuvremenu sanirale. Bandiću pitanja o deponijima danas nikako nisu bila po volji, pa je odgovarajući na njih izvrijeđao reporterku Dnevnika Nove TV.

10.08.2018.

Odbačena prijava za prijetnju smrću novinarima jer je u pitanju "branitelj"

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu odbacilo je kaznenu prijavu protiv Stipe Perkovića-Tabaka koji je na Indexovoj Facebook stranici prijetio novinarima - ubojstvom. Perković-Tabak na Indexovoj je Facebook stranici ostavio komentar "Pa ove novinare od indexa treba ubijati…", a zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Splitu Jelena Maraš odbacila je kaznenu prijavu, koju je podnio zamjenik glavne urednice Indexa Neven Barković, jer je Perković-Tabak - višestruko odlikovani hrvatski branitelj kojega su pijanog ponijele emocije.

06.08.2018.

Naša udruga GLAS JE OBRANE NOVINARSTVA u vremenima koja mu nisu naklonjena

Novi predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko o stanju medija u zemlji i odnosu novinara s nositeljima moći.Dugogodišnji novinar i urednik HRT-a izabran je na izvanrednoj skupštini za novog predsjednika Hrvatskog novinarskog društva (HND).  

 

 

04.08.2018.