Iz medija

Lokalne fašistovizije

Programi lokalnih televizija, a najviše oni Z1, Osječke i Vinkovačke televizije, TV Jadrana i TV 4 rijeke, dokaz su da Državno odvjetništvo i Agencija, odnosno Vijeće za elektroničke medije olako prelaze preko učestalih poziva na nasilje, veličanja ustaškog režima te poricanja genocida i holokausta

26.12.2016.

Forum tm. u prvoj crowdfunding kampanji za financiranje medija u Hrvatskoj prikupio 10.000 dolara

Glavni urednik neprofitnog portala Forum.tm Goran Borković objavio je rezultate prve crowdfunding kampanje za financiranje nekog medija u Hrvatskoj pod nazivom 'Neka vide da nas ima' u kojoj je Forum.tm u mjesec dana od čitatelja prikupio više od 10.000 dolara, čak 5000 dolara više od proklamiranog cilja.

22.12.2016.

Pogledajte kome je sve Nina Obuljen uskratila novac

"Vijenac" Matice hrvatske Zagreb sa 600 tisuća, "Hrvatsko slovo" s 400 tisuća i "Forum" Hrvatske akademije znanosti i umjetnosi sa 190 tisuća kuna, najveći su dobitnici sredstava Ministarstva kulture. S druge strane, Ministarstvo Nine Obuljen Koržinek odbilo je financirati niz drugih časopisa.

22.12.2016.

Smijenjen direktor Novog lista Nenad Klarin, naslijedila ga Ankica Kruljac

Nadzorni odbor Novog lista smijenio je danas direktora Nenada Klarina, a na njegovo mjesto postavljena je Ankica Kruljac, koja nam je to potvrdila u kratkom telefonskom razgovoru. Nova direktorica, koja stupa na dužnost prvog dana iduće godine, nije željela govoriti o smjeni glavnog urednika i promjeni uređivačke politike.

20.12.2016.

Urednik lokalnih novina dao ostavku zbog pritiska SDP-ovaca

Glas Podravine jedan je od najstarijih tjednika u Hrvatskoj u kojem najveći udio s 31 posto drži grad Koprivnica. Suvlasnici su okolne općine, a manjinski dio s 13 posto drži i Glas Slavonije. Tkalec u razgovoru za Index objašnjava kako se gradonačelnik htio miješati u uređivačku politiku, a pritisak da se ne piše o lošim stranama gradske uprave u jednom je trenutku postao nepodnošljiv.

15.12.2016.

Aleksandar Stanković: Podnio sam kaznenu prijavu protiv Pernara zato jer me sustavno u javnosti naziva “idiotom”, “moralnom nakazom” i “smećem”

Urednik i voditelj HRT-ove emisije „Nedjeljom u dva“ Aleksandar Stanković ponio je kaznenu prijavu protiv saborskog zastupnika Živog zida, Ivana Pernara. Upravo zbog toga njegov zastupnički imunitet sutra će ponovno biti na dnevnom redu sjednice Mandatno-imunitetnog povjerenstva. Na kaznenu prijavu Pernar se osvrnuo putem videa objavljenoga na svom Facebook profilu uz koji je napisao „o kaznenoj prijavi koju je protiv mene podnio Aleksandar Stanković, sutra je sjednica MIP-a gdje će se opet glasati o skidanju mog imuniteta“.

13.12.2016.

'Plave vrpce Vjesnika' Pomorskoj večeri, M. Babiću i posadi Vinjerca

"Plavu vrpcu Vjesnika" za 2016., nagradu koja se dodjeljuje za posebne pothvate u spašavanju ljudi na moru, u pojedinačnoj konkurenciji dobio je Marijan Babić iz Poreča, a u momčadskoj konkurenciji ove se godine dodjeljuju dvije nagrade: posadi tankera "Vinjerac" i emisiji Hrvatskog radija Pomorska večer koja već 64 godine govori o pomorstvu, brodarstvu i svim temama vezanim uz more.

09.12.2016.

Najdugovječnija emisija Hrvatske radiotelevizije

Najdugovječnija i kultna emisija Hrvatske radiotelevizije “Plodovi zemlje” ovoga prosinca obilježava 58. obljetnicu svojega postojanja. Emisija je to kojoj gledatelji vjeruju i koja ne izbjegava govoriti o važnim problemima, pa nije ni čudo što i u svojemu šestom desetljeću privlači veliki broj gledatelja. Zanimljivo je da osim poljoprivrednika emisiju gledaju i ljubitelji prirode i zemlje koji nemaju veze s poljoprivredom i selom, a to potvrđuje i stalna visoka gledanost emisije tijekom cijele godine. Plodove zemlje tijekom 2016. godine pratilo je prosječno 14 posto opće populacije (AMR), odnosno u prosjeku svaku je emisiju gledalo 570 489 gledatelja.

09.12.2016.

Gradonačelnica i dvije novinarke ubijene u finskom gradu

Tri žene među kojima lokalna političarka i dvije novinarke ubijene su puškom oko ponoći u restoranu u malom finskom gradu Imatri, rekla je u nedjelju policija.

06.12.2016.

Civilnom društu više novaca, neprofitnim medijima opet nula?

Udruge koje doprinose razvoju civilnog društva iduće godine bi mogle dobiti više sredstava od prihoda prikupljenih od igara na sreću. Neprofitni mediji u tom se prijedlogu ni u idućoj godini ne spominju.

06.12.2016.