Iz medija

Klerikalizacija javnog etera: Radiju Sljeme preporučeno da ne pušta glazbu susjednih zemalja?

Više nećemo slušati Danielu Trbović, navodno ni Ćurlića, a preporuka je, doznajemo neslužbeno, da Sljeme svira barem tri duhovne pjesme dnevno.

08.07.2016.

U KRIŽARSKOM POHODU: Koliko štete u malo vremena mogu napraviti igrači u epizodnim ulogama?

Naporno je kad za svako pravo koje ti jamče temeljni zakoni države u kojoj živiš morašprosvjedovati na ulici. Tim je napornije kad znaš da pred sobom imaš zid s kojim je nemoguće započeti ikakvu raspravu koja bi mogla odmaknuti dalje od pucanja parola i manipulacija emocijama prema domovini, obitelji, djeci… Bilo je i oblačno jutro, radni dan, a inicijativa Sloboda Trećima pokrenuta je večer prije suđenja Anti Tomiću kojega je tehnički ministar kulture, Zlatko Hasanbegović, optužio za klevetu i sramoćenje. Usprkos tome, okupila se pred općinskim kaznenim sudom u Zagrebu nekolicina aktivista sa spremnim transparentima koji, kao i Ante Tomić uostalom, smatraju ovo još jednim atakom na slobodu medija.

 

08.07.2016.

Vlast se raspala, ali metla na Prisavlju i dalje radi: Čelništvo HRT-a ukinulo emisiju "Jutro na Trećem"

Odlukom v.d. glavne urednice Trećeg programa, Nevenke Dujmović, umjesto »Jutra na Trećem« koju je vodio i uređivao Ivica Prtenjača u suradnji s nekolicinom suradnika i u kojoj se obrađivalo baš sve vezano za kulturu, proizvodit će se pet tematskih emisija, svaka sa svojim urednikom i ekipom.

05.07.2016.

Bujanec: U facu sam mu skresao što ga ide! Ostojić: Nema šanse da se mirim s njim

Pokušaj mirenja bivšeg ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i televizijskog voditelja Velimira Bujanca propao je tako da će se pred Općinskom sudu u Osijeku nastaviti sudski postupak za uvredu i klevetu. Današnja sudska rasprava obilovala je novim međusobnim optužbama u kojima je Bujanec Ostojića nazivao i dalje ''Ostojom Rankovićem'', dok je ovaj njega zauzvrat nazivao neonacistom i narkodilerom.

05.07.2016.

Od Hrvatskog radija 3 do Hrvatskog krugovala 3

Radikalna transformacija HRT-a se nastavlja rošadama na Trećem programu Hrvatskog radija, koji je ministru u vladi Zlatku Hasanbegoviću oduvijek bio trn u oku. Ovaj puta stradala je najslušanija emisija te ovogodišnja dobitnica nagrade Hrvatskog novinarskog društva za radijsko novinarstvo, Ljubica Letinić.

05.07.2016.

HR 3, izbacuju nagrađivane novinare zbog Hasanbegovića i Markićke

express.hr

Bez emisija ostaje od HND-a upravo nagrađena urednica, umjesto kulture oslobađa se prostor za "kršćanski duhovni program" i povijesne revizioniste.

05.07.2016.

Smije li se javnu osobu nazivati bijednikom i klaunom?

- “Retard” odnosno “nemoguće biće”, “politički minotaur”, “ideološki jednorog”, “ustaški klaun”, “slaboumni zagrabački musliman” i “bijednik” - epiteti su kojima je novinar i književnik Ante Tomić početkom godine opisao tada novog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića.

04.07.2016.

Prodaje se zgrada EPH, po novom - zgrada Hanza Medije

Vodeća novinsko-izdavačka kuća u Hrvatskoj Europapress Holding (EPH) promijenila je ime u Hanza Media, a osim objave promjene imena oglašena je i prodaja zgrade te medijske kompanije u zagrebačkoj Koranskoj ulici.

04.07.2016.

Uprava EPH-a o kršenju kolektivnog ugovora i smanjenju novinarskih plaća bez komentara: To su naše interne stvari i ne mislimo to komentirati

Iako su im u više navrata iz Uprave Europapress holdinga (EPH-a) rekli da ne moraju strahovati,novinari EPH-a našli su se u situaciji u kojoj će im od danas, 1. srpnja, biti smanjena plaća i to za 5%, odluka je to koju su najavili još prošli tjedan iz Uprave EPH. Na navedenu odluku pobunili su se Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Sindikat novinara Hrvatske(SNH), koji su zatražili 23. lipnja ove godine od Uprave EPH-a da povuče jednostranu odluku o petpostotnom smanjenju bruto plaća novinarima od 1. srpnja. HND i SNH u priopćenju su naveli da “Uprava EPH, protivno višekratnim obećanjima danim radnicima da neće smanjivati novinarske plaće, ovih dana je najavila pet postotno smanjenje bruto plaća, i to smanjenjem osnovice za izračun plaća”. 

01.07.2016.

News Bar se vraća u televizijski eter!

I dok za većinu emisija na hrvatskom televizijskom tržištu ljetna sezona znači stanku i odmor, televizija N1 kreće u ljetnu političku predizbornu sezonu s čak dvjema novim televizijskim premijerama.

30.06.2016.