Iz medija

Ponavljanje povijesti: Viktor Ivančić i Boris Dežulović pred sudom zbog osvrta na roman o Lori

Tanji Belobrajdić, bivšoj hrvatskoj vojnikinji u splitskome vojnom zatvoru i autorici romana Crni kaput nije se svidjelo što su ukazali na sličnost svjedočenja žrtava iz Lore s opisima mučenja u romanu. 

05.11.2016.

Leković u velikom intervjuu za Index otkriva koga sumnjiči za pokušaj ubojstva

Nakon što je javnost upozorio da ga je nepoznat netko pokušao ubiti piljenjem vijaka na njegovom automobilu, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković našao se pod kanonadom optužbi dijela ekstremno desnih skupina i pojedinaca da je sve izmislio, da ugrožava hrvatske državne interese, pa čak i da je to učinio samo kako bi skrenuo pozornost s komunističkih zločina u Hudoj jami.

05.11.2016.

VELIKA POBJEDA: Novinar dokazao da mu je Ustavni sud uskratio informacije

Ivica Grčar prvi je novinar u Hrvatskoj koji je pobijedio Ustavni sud dokazavši da mu je taj sud nezakonito uskratio tražene informacije.

05.11.2016.

Novinarstvo na nišanu

HND i brojne druge nevladine udruge upozoravaju da i dalje nije riješen niti jedan slučaj prijetnji novinarima u Hrvatskoj te da se broj uvreda koje uključuju govor mržnje, kao i izravne prijetnje, u posljednje vrijeme drastično povećao. Odnos institucija prema napadima na novinare, ali i društva općenito, za H-Alter komentiraju Saša Leković, Viktorija Car, Katarina Peović Vuković, Gordana Vilović, Hajrudin Hromadžić, Mirjana Rakić, Helena Popović, Vesna Alaburić, Ivica Đikić, Andrea Radak i Dean Duda.

04.11.2016.

Digitalna (ne)održivost

Nedostatak novca i prijetnje glavni su izazovi lokalnih medija u Hrvatskoj i Srbiji.

01.11.2016.

Leković ide na policiju, stručnjak za Index tvrdi da ga je pokušao ubiti amater

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Saša Leković najavio je da će u razgovoru s policijom, koja istražuje jesu li vijci na kotaču njegova automobila bili prepiljeni, podsjetiti na sve ranije prijetnje od kojih mnoge, kako kaže, nije ni prijavio.

31.10.2016.

Saša Leković: Nadam se da će posljednje prijetnje konačno potaknuti javnu raspravu adekvatnu veličini problema, a potom i aktivnosti koje bi problem smanjile

Nakon pokušaja ubojstva sabotažom automobila predsjednika Hrvatskog novinarskog društva (HND) Saše Lekovića, alarmantnog čina koji ujedno predstavlja i napad na slobodno novinarstvo u Hrvatskoj, koji je izazvao niz reakcija, uslijedila je i parlamentarna reakcija. Naime, Nenad Stazić je u ime Kluba zastupnika SDP-a zatražio u petak, 28. listopada, stanku u Saboru zbog  „ozbiljne situacije jer je pokušan atentat na predsjednika HND-a Saše Lekovića“, izvijestio je N1. Stanku od 10 minuta koju je odobrio Petrov podržali su i klubovi HDZ-a, Mosta, SDSS-a i HNS-a.

31.10.2016.

Šefu HND-a prepilili šarafe na kotaču auta

Saša Leković, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva objavio je na Facebooku status u kojem stoji kako mu je netko prepilio do pola dva šarafa na prednjem desnom kotaču automobila zbog čega je došlo do pucanja istih na autoputu.

28.10.2016.

Pokušali ubiti predsjednika Hrvatskog novinarskog društva? "Prepilili su mi vijke na kotaču"

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva objavio je na svom Facebook profilu da slavi drugi rođendan nakon što mu je netko prepilio vijke na kotaču! Događaj se zbio kada je Leković bio na putu za Srbiju, par kilometara nakon što je prošao granicu čuo je čak buku i auto se jako počeo tresti te se zaustavio, doznajemo.

28.10.2016.

Hrvatska televizija izravnim je pozivom naručila emisije za 12,6 milijuna kuna

NO je skinuo oznaku poslovne tajne s izvješća interne revizije jer smo zaključili da je interes javnosti važniji, kaže Anja šovagović.

26.10.2016.