Iz medija

ANAMARIJA MUSA, PRVA POVJERENICA ZA INFORMACIJE: 'S lokalnim moćnicima imamo najviše problema. Za njih je zakon često mrtvo slovo na papiru'

Zakon o pravu na pristup informacijama ključan je antikorupcijski alat jer traži od vlasti, uprave i javnog sektora da građanima polažu račune za svoj rad, kaže pravnica koja se u listopadu vraća na zagrebački Pravni fakultet.

12.08.2018.

Bandić izvrijeđao reporterku Dnevnika Nove TV: "Vi ste meni ko učiteljica zločesta, pa daj budite dama fina"

Okružen novinarima, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je u petak divlje odlagalište u naselju Kozari put, koje su komunalne službe u međuvremenu sanirale. Bandiću pitanja o deponijima danas nikako nisu bila po volji, pa je odgovarajući na njih izvrijeđao reporterku Dnevnika Nove TV.

10.08.2018.

Odbačena prijava za prijetnju smrću novinarima jer je u pitanju "branitelj"

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu odbacilo je kaznenu prijavu protiv Stipe Perkovića-Tabaka koji je na Indexovoj Facebook stranici prijetio novinarima - ubojstvom. Perković-Tabak na Indexovoj je Facebook stranici ostavio komentar "Pa ove novinare od indexa treba ubijati…", a zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Splitu Jelena Maraš odbacila je kaznenu prijavu, koju je podnio zamjenik glavne urednice Indexa Neven Barković, jer je Perković-Tabak - višestruko odlikovani hrvatski branitelj kojega su pijanog ponijele emocije.

06.08.2018.

Naša udruga GLAS JE OBRANE NOVINARSTVA u vremenima koja mu nisu naklonjena

Novi predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko o stanju medija u zemlji i odnosu novinara s nositeljima moći.Dugogodišnji novinar i urednik HRT-a izabran je na izvanrednoj skupštini za novog predsjednika Hrvatskog novinarskog društva (HND).  

 

 

04.08.2018.

PREDSJEDNIK SINDIKATA NOVINARA I BIVŠI DIPLOMAT KANDIDATI ZA NOVOG POVJERENIKA ZA INFORMIRANJE

Ni ponovljeni natječaj za novog povjerenika za informiranje nije izazvao veći interes potencijalnih kanidata.

17.07.2018.

Hrvoje Zovko: Dužni smo propitkivati sve

Nema u kamen uklesanih istina jer ako se nešto ne smije propitkivati, onda nismo slobodno i demokratsko društvo. Novinari su dužni propitkivati službene istine koje god one bile. Ali kad se izvještava o vrlo osjetljivim stvarima, a to su ratni zločini koji su najgori oblici zločina, najvažnije je da u fokusu bude žrtva

16.07.2018.

PADAJU REKORDI GLEDANOSTI: Ovoliko je Hrvata gledalo utakmicu protiv Rusije

Pobjedu hrvatske nogometne reprezentacije nad domaćinom Rusijom sa 4-3 na Svjetskom nogometnom prvenstvu u subotu navečer na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije (HRT-HTV2) pratilo je 1.963.412 gledatelja (RCH), stoji u službenom priopćenju HRT-a.

09.07.2018.

Prijavite se na N1 ljetnu novinarsku radionicu!

Ljetna novinarska radionica N1 je projekt koji smo osmislili kako bismo mladim, ambicioznim ljudima koji vole novinarstvo dali mogućnost da nauče osnove novinarskog posla na televiziji.

05.07.2018.

Prekretnica za medije: AT&T-u odobrenje za preuzimanje Time Warnera vrijedno 85 milijardi dolara

Telekomunikacijski div AT&T dobio je bezuvjetno odobrenje američkog suda za preuzimanje medijske kompanije Time Warner, vrijedno 85 milijardi dolara, čime je zadan udarac vladi predsjednika Trumpa koja je nastojala spriječiti sporazum, a što će vjerojatno pokrenuti i val korporativnih spajanja.

04.07.2018.

Direktiva o autorskim pravima: Copyright ili copywrong?

Brojnim autorima koji danas svoje radove objavljuju na sveprisutnom internetu nesumnjivo treba platiti njihov rad, ali bi Europska unija jednu dobru ideju mogla pretvoriti u noćnu moru za građane, brojne novinare, medije i slobode govora u Europskoj uniji, slažu se sve brojniji kritičari prijedloga Direktive o autorskim pravima na jedinstvenom digitalnom tržištu.

21.06.2018.