Iz medija

(NE)JEDNAKOST PRED ZAKONOM: Hrvatski novinari zabrinuti za slobodu svoje profesije Duševna bol zadarske sutkinje "košta" kao i pokušaj ubojstva

Jedna je zadarska sutkinja tužila novine koje su prenijele izjavu predsjednika Suda o njoj i dobila za duševne boli 50 tisuća kuna. Druga zadarska sutkinja je od Narodnog lista dobila 70 tisuća kuna. To je maksimalni iznos koji možete tražiti od države ako vas netko pokuša ubiti.

18.05.2017.

HRT slavi svoj dan; dodijeljene godišnje nagrade

Svečanom dodjelom godišnjih nagrada za posebna zalaganja i ostvarenje projekata od posebnoga programskog i poslovnog interesa obilježen je Dan Hrvatske radiotelevizije (HRT) te 91. obljetnica postojanja Hrvatskoga radija (HRT – HR) i 61. obljetnica postojanja Hrvatske televizije (HRT – HTV).

18.05.2017.

U HINI BI RADO OSTALA RAVNATELJICA, ALI I DOŠAO PREDSJEDNIK PANEUROPSKE UNIJE BIH KOJI JE NAPRAVIO SMIRUJUĆI INTERVJU S PLENKOVIĆEM

Ne manjka zanimanja za poziciju ravnatelja/ravnateljice Hine. Na javnom natječaju rado bi se na toj funkciji vidjeli Branka Gabriela Valentić, Željko Valentić, Nenad Bach, Neven Pavelić, Ivan Kujundžić, Darko Markušić i Vanja Gavran. Njih je sedmero poslalo je dokumentaciju Upravnom vijeću Hine.

16.05.2017.

Sada je i službeno: HTV je potpuno potonuo, RTL i Nova TV su gledaniji

NOVA TV i RTL Televizija gledanije su od HTV-a i to u sve tri ciljane skupine, pokazalo je istraživanje Agencije za elektroničke medije u suradnji s AGB Nielsenom za gledanost televizijskim programa u travnju ove godine.

16.05.2017.

Novinari otišli kod gradonačelnika koji je prebio njihovog kolegu da bi uživali u besplatnom doručku

GRADONAČELNIK Požege Vedran Neferović organizirao je druženje s predstavnicima medija na zajedničkom doručku kako bi im se zahvalio na suradnji u protekle četiri godine i naglasio važnost suradnje i informiranja sugrađana o svim događanjima u našem gradu, objavljeno je danas na službenim stranicama Grada Požege.

15.05.2017.

NEZAMAPĆEN SKANDAL U POŽEGI: GRADONAČELNIK FIZIČKI NAPAO NOVINARA

Gradonačelnik Požege Vedran Neferović u petak oko 10.50 sati, prije konferencije za medije, nasrnuo je na novinara lokalnog 034 portala Mladena Mirkovića. On je nakon napada zatražio liječničku pomoć, a iz bolnice je otpušten s dijagnozom lakših tjelesnih ozljeda. Do incidenta je došlo kada je 26-godišnji Mirković na poziv gradonačelnika došao u njegov ured.

12.05.2017.

HDZ-ov gradonačelnik prkosi Plenkoviću: Odbio se ispričati novinaru kojeg je napao

PREMIJER Plenković najoštrije je osudio fizički napad na novinara Mladena Mirkovića te je zbog tog čina od kolege iz HDZ-a, požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića, zatražio da se ispriča i odmah povuče iz kampanje za lokalne izbore.

12.05.2017.

"Novinarkama se upućuju seksističke poruke"

U emisiji Točka na tjedan gostovala je Anamarija Musa, Povjerenica za informiranje.

08.05.2017.

Norveška kroz balkanske oči: U potrazi za izgubljenim nesavršenostima

Pokušali smo po Oslu i okolici, u šest dana druženja s norveškim novinarima, otkriti zašto su Norvežani jedini narod koji ne govori protiv svoje države.

01.05.2017.

Zovkov serijal

Prema pravosnažnoj presudi Županijskog suda u Rijeci, dubrovački PortalOko.hr dužan je novinaru HTV-a Hrvoju Zovku isplatiti 30.000 kuna zbog uvredljivog teksta punog netočnosti kojim je predstavljen kao antihrvatski novinar.

27.04.2017.