Iz medija

ZAGREBOM PROŠLA VELIKA POVORKA NOVINARA, PROSVJEDOVALI SU PROTIV CENZURE - Zovko: 'Samo želimo raditi svoj posao, ne dramatiziramo i nismo slatki'

02.03.2019.
Link na članak

"Hrvatska država je rekorder po broju sudskih postupaka protiv novinara i medija. Nije neka pohvala, ali drago mi je, a vjerujem i svima vama, što su ovdje osim svih hrvatskih medija i brojni svjetski i ova slika će otići u svijet. Da svi vide kako se u zemlji, u srcu Europe, članici EU, na ponos i diku toj istoj EU uništava novinarstvo, proganjaju i premalaćuju novinari."

 

"Nažalost, Sabor je preslab, a Vlada premoćna. Mi želimo uručiti naše zahtjeve i reći im da moraju promijeniti svoj odnos prema novinarstvu i medijima. Mi samo želimo raditi svoj posao, ne dramatiziramo i nismo slatki. Ovo je pitanje svih hrvatskih građana, nije samo pitanje nas novinara", rekao je Hrvoje Zovko na Markovom trgu, a prenio N1. "Svaka protuha u ovoj državi može vas tužiti za ugled i čast, a vi ste samo objavili istinu."

Prosvjednici su pred zgradom Vlade Republike Hrvatske pročitali svih svojih osam zahtjeva, a predsjednik HND-a Hrvoje Zovko ušao je u Vladu RH te je dežurnim službama predao kuvertu sa zahtjevima novinara.

"Nemamo se šta nadati, ovo je priča koja neće završiti. Ignoriranje nije rješenje. Vlada je svojim postupcima naštetila novinarstvu. U njihovom je interesu da ovo ozbiljno shvate. Međunarodna misija dolazi sljedeći tjedan obaviti sastanak s HND-om. Ovo im je treći dolazak u kraćem roku.

Ova priča traje nekoliko mjeseci. Ovi koji su krenuli u križarski rat protiv medija nisu računali da će ovo potrajati. Zahtijevamo svih 36 tužbi od strane (HRT-a). Vlada će nas prije ili kasnije morati prihvatiti kao partnere. Na djelu je uništavanje jedne profesije", rekao je Zovko po izlasku iz Vlade.

Više možete vidjeti ovdje.