Iz medija

U Virovitici je već potpuna histerija: sad je Kirin dao prijaviti novinarku zbog nožića koji je imala u torbici

06.07.2019.
Link na članak

Novinarka je nožić sama predočila zaštitarima na ulazu prije sjednice Gradskog vijeća Virovitice, sinoć ju je posjetila policija. Ivica Kirin, bivši ministar unutarnjih poslova i aktualni gradonačelnik Virovitice, grada iz čijeg je proračuna nestalo više od 17 milijuna kuna i koji obnaša dužnost kao da se ništa nije dogodilo, povlači potpuno nekontrolirane poteze. Sinoć oko 22 sata virovitička je policija novinarki i aktivistici Ivi Anzulović uručila obavijest o podnošenju prekršajne prijave, samo dan nakon što je već kazneno prijavljena za ”oštećenje kulturnog dobra”.

Kao što je Telegram pisao u petak, Iva Anzulović je plavom vodenom bojom na dva drveta u parku ispred Dvorca Pejačević napisala brojku ”17” i interpunkcijski znak ”?”, podsjećajući na taj način tamošnju gradsku upravu i osobito gradonačelnika Kirina na pitanje koje si već mjesec dana postavljaju građani Virovitice: gdje je i kako iz gradske blagajne nestalo više od 17 milijuna kuna.

Nervozni Kirin koji na to pitanje još nije odgovorio, izgleda, na sve načine pokušava zaustaviti one koji to propitkuju, pa je tako uz Ivu Anzulović za ”oštećenje kulturnog dobra” odlučio prijaviti i novinara Gorana Gazdeka koji je samo fotografirao ispisivanje brojke i interpunkcijskog znaka, te osobu pod inicijalima R.S. Kirin nije podnio prijavu sâm već je to naredio Upravnom odjelu za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Virovitice.

Sada je otišao i korak dalje pa je počeo zloupotrebljavati i lokalnu policiju. Dvojica policajaca jučer su novinarki Anzulović uručila obavijest da će protiv nje podnijeti optužni prijedlog ”budući da je svojim ponašanjem ostvarila obilježje prekršaja”. Radi se, kako piše u policijskoj obavijesti o prekršaju članka 13. Zakona o prekršaju protiv remećenje mira. Taj članak zakona kaže: ”Tko se na javno mjestu tuče, svađa, viče ili na drugi način remeti javni red i mir, kaznit će se novčanom kaznom u protuvrijednosti od 50 do 100 DEM ili kaznom zatvora od 30 dana”.

Iva Anzulović, međutim, nije učinila ništa od toga. Njen se krimen sastoji u tome što je na vratima ulaza u gradsku upravu prije sjednice Gradskog vijeća Virovitice, ovoga tjedna, osobi zaduženoj za osiguranje prijavila da u svojoj torbici ima sklopivi nožić.

 

Cijeli tekst možete pročitati ovdje