Iz medija

SUD ODLUČIO DA JE OTKAZ HRVOJU ZOVKU NEZAKONIT: HRT ga mora vratiti na radno mjesto: 'Ovo je očekivano, zadovoljni smo presudom'

29.10.2019.
Link na članak

Općinski građanski radni sud u Zagrebu proglasio je prije nekoliko minuta otkaz koji je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a dobio na HRT-u u rujnu prošle godine, nezakonitim. Hrvoje Zovko i njegova odvjetnica Vanja Jurić rekli su nakon presude da su zadovoljni tom presudom i da je ona očekivana.

Općinski građanski radni sud u Zagrebu proglasio je prije nekoliko minuta otkaz koji je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a dobio na HRT-u u rujnu prošle godine, nezakonitim.

Riječ je o nepravomoćnoj odluci kojom se Zovko ima vratiti na svoje radno mjesto u status urednika. Sutkinja Kristina Trtanj Vukoja dala je da se objavi samo kratko obrazloženje presude rekavši da je sud analizirao odluku o otkazu te da ona u takvom obliku ne proizlazi iz navedenih dokaza.

 Hrvoje Zovko i njegova odvjetnica Vanja Jurić rekli su nakon presude da su zadovoljni tom presudom i da je ona očekivana.

Podsjetimo, Zovko je dobio izvanredni otkaz zbog, kako se navodi u obrazloženju, osobito teških povreda obveza iz radnog odnosa te uvreda i prijetnji urednici Informativno-medijskog servisa HTV-a (IMS) Katarini Periši Čakarun.

Više možete pročitati i pogledati na jutarnji.hr