Iz medija

Smijenjeno četvero voditelja Dnevnika kojeg će od sutra voditi samo jedan voditelj

13.03.2016.
Link na članak

Katarina Periša Čakarun smijenila je četvero dosadašnjih voditelja središnjeg Dnevnika HTV-a: Sanju Mikleušević-Pavić, Stipu Alfiera, Đuricu Drobca i Zdravka Klevu.

Jučer su se dogodile promjene u Dnevnik-u HTV-a. Naime, kako neslužbeno doznajemo s Prisavlja, jučer je novoimenovana v.d. rukovoditeljica Informativno-medijskog servisa HRT-a Katarina Periša Čakarun smijenila četvero dosadašnjih voditelja središnjeg Dnevnika HTV-a: Sanju Mikleušević-Pavić, Stipu Alfiera, Đuricu Drobca i Zdravka Klevu.

Smijenjena nije jedino Marta Šimić-Mrzlečki. Od sutra, može se čuti, središnji će Dnevnik voditi samo jedan voditelj, pa će ga, izmjenjujući se po danima, voditi: Marta Šimić-Mrzlečki, Branimir Farkaš i Mirjana Posavac. Jučer je, doznajemo, ukinuto i radno mjesto izvršnog urednika Dnevnika, što je bio Oliver Dražić. Kako nam se neslužbeno govori, smijenjenim voditeljima Dnevnika nisu navedeni nikakvi argumenti za smjenu niti im je rečeno što će od sutra raditi.

 

Središnji Dnevnik i dalje će počinjati u 19 sati

K tome, s Prisavlja se moglo čuti i to da se od sutra središnji Dnevnik vraća u nekadašnji termin emitiranja, u 19.30, te bi opet trebao trajati kao nekada - pola sata. No, kada smo zatražili službenu potvrdu svih ovih informacija na Prisavlju, rečeno nam je da je sve navedeno o smjenama u Dnevniku točno, ali su netočne informacije o vraćanju Dnevnika u stari termin, u "pola osam", i njegovom ponovnom trajanju od samo 30 minuta.

- Središnji Dnevnik i dalje će počinjati u 19 sati i trajat će, kao i do sada, nešto kraće od sat vremena - rečeno nam je na HRT-u. Kada smo pitali - hoće li tako i ostati ili se i termin i trajanje Dnevnika kane uskoro vraćati u nekadašnje okvire - uzvraćeno nam je da za sada po tom pitanju nema promjena.

Dakle, večeras ćemo gledati središnji Dnevnik u kojem će se pred gledateljima posljednji put pojaviti voditeljski par. Bit će to Đurica Drobac i Marta Šimić-Mrzlečki. Drobcu će to biti oproštajno vođenje središnjeg Dnevnika.