Iz medija

Smijenjen direktor Novog lista Nenad Klarin, naslijedila ga Ankica Kruljac

20.12.2016.
Link na članak

Nadzorni odbor Novog lista smijenio je danas direktora Nenada Klarina, a na njegovo mjesto postavljena je Ankica Kruljac, koja nam je to potvrdila u kratkom telefonskom razgovoru. Nova direktorica, koja stupa na dužnost prvog dana iduće godine, nije željela govoriti o smjeni glavnog urednika i promjeni uređivačke politike.

Kako je Forum.tm nedavno pisao, ni Nenad Hlača vjerojatno se neće zadržati na glavnouredničkoj funkciji te je vjerojatno da će ga zamijeniti Robert Frank, bivši novinar ovog dnevnog lista koji je sada zaposlen kao glasnogovornik Nogometnoga kluba Rijeka.Hlača je na funkciji glavnog urednika bio samo nešto više od godinu i pol. Imenovan je lani u ožujku na mandat od četiri godine. Prije toga je funkciju obavljao kao vršitelj dužnosti, a izabrala ga je redakcija većinom glasova nakon što joj je predstavio svoj program.

Mandat mu je, među ostalim, ostao obilježen i degradacijom novinara Dražena Ciglenečkog, kojeg je "skinuo" s praćenja HDZ-a nakon što se ovaj usudio postaviti oštra pitanja tadašnjem šefu HDZ-a Tomislavu Karamarku.

Ni Uprava Novog lista nije se baš iskazala nedavnom uredbom kojom je svojim novinarima zabranila javna istupanja. To, međutim, nije bilo dovoljno da bi zadovoljili apetite novog vlasnika JOJ Media Housea, češko-slovačke medijske kompanije u većinskom vlasništvu fondova J&T Banke, koju su mediji povezivali s bivšim HDZ-ovim šefom Karamarkom.