Iz medija

Radman poslao otkaze Gojan i Novak Srzić

23.03.2015.
Link na članak

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman učinio je što je naumio, pa je novinarkama i urednicama Elizabeti Gojan i Hloverki Novak Srzić preporučeno poslao – otkaz!

ZAGREB » Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman učinio je što je naumio, pa je novinarkama i urednicama Elizabeti Gojan i Hloverki Novak Srzić preporučeno poslao – otkaz! Radman je tako pokazao izlazna vrata dugogodišnjim djelatnicama HRT-a premda su mu i struka, i javnost, i političari, čak i predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović, sugerirali da odluku povuče. Sve je, doduše, još uvijek neslužbeno. S HRT-a službene potvrde nema iz čisto tehničkih razloga. Naime, Elizabeta Gojan je u Podgorici gdje snima »Damin gambit«, a Hloverka Novak Srzić na bolovanju i nije nemoguće da preporučenu pošiljku još neko vrijeme ne prime pa bi se ista mogla vratiti HRT-u da bi i opet bila odaslana. No, dobro informirani ne ostavljaju traga sumnji. Novak Srzić i Gojan ostaju bez radnog mjesta.

Podsjetiti valja kako Gojan i Novak Srzić ostaju bez posla samo zato jer su javno polemizirale o izravnom prijenosu predsjedničke inauguracije. Nisu, kako Etički kodeks HRT-a nalaže, pitale za dozvolu prije nego su se odvažile javno polemizirati te su, kako smatraju Radman i njegovi najbliži suradnici, time naštetili ugledu kuće. Zaludu prosvjedi Hrvatskog novinarskog društava i Sindikata novinara Hrvatske koji su upozorili kako bi otkazi bili povratak verbalnog delikta. Za ludu mišljenje Koordinacije sindikata na HRT-u kako su protiv otkaza. Radman je odlučio, lako moguće u svojoj zadnjoj godini mandata, »uvesti reda«. Nema dugo da je otkaz zbog interne prepiske dobila Karolina Vidović Krišto, sada je ista sudbina zadesila Gojan i Novak Srzić.

S. P.