Iz medija

Radman pokrenuo projekt Novi dnevnik 2016.

11.12.2015.
Link na članak

– Nakon promjene termina emitiranja Dnevnika, HRT mora napraviti transformaciju Dnevnika u sadržajnom i vizualnom smislu. Dnevnik više ne može postojati u obliku površne informativne emisije već se mora usmjeriti analitičkom pristupu događaja koji su obilježili dan - kaže se u obrazloženju.

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman u utorak je donio odluku o pokretanju projekta »Novi dnevnik 2016.« pa o njoj putem interneta obavijestio djelatnike. U odluci se ne krije kako su ciljevi Projekta: nova struktura Dnevnika, povećanje gledanosti, privlačenje nove publike te prepoznatljivost Dnevnika kao najrelevantnije televizijske informativne emisije. Novi dnevnik gledatelji bi trebali dobiti za jesenske sheme 2016. godine. Odnosno, rok isporuke projekta je 1. rujna 2016. Odluka donosi i kratko obrazloženje zbog čega se kreće u projekt.

– Nakon promjene termina emitiranja Dnevnika, HRT mora napraviti transformaciju Dnevnika u sadržajnom i vizualnom smislu. Dnevnik više ne može postojati u obliku površne informativne emisije već se mora usmjeriti analitičkom pristupu događaja koji su obilježili dan. Proizvod se mora prilagoditi publici te najvažnije unutarnje i vanjskopolitičke događaje dovesti na razinu općeg razumijevanja. Dnevnik mora opet postati perjanica informativnog programa te privući gledatelje vjerodostojnošću i atraktivnošću – kaže se u obrazloženju.

Navedene su u odluci i aktivnosti koji bi trebale dovesti do ostvarenja ciljeva. One obuhvaćaju i utvrđivanje nove strukture Dnevnika, dizajniranje i implementaciju novog vizualnog identiteta u sadržajnom, grafičkom, tehnološkom i kadrovskom pogledu te izbor uredničke, voditeljske i novinarske ekipe koja će matično raditi u proizvodnom projektu.

Sponzor projekta je Glavni ravnatelj HRT-a, voditelj projekta je Branko Nađvinski, članovi i članice tima projekta su Dario Iračanin, Mirna Zidarić, Dragan Nikolić, Goran Gvozden, Danko Volarić, Iva Repač, Ana Jelinić, Hrvoje Reder i Josip Krajina. Nadzor projekta i ostvarenja ciljeva provodi Upravni odbor u kojem su uz Radmana ravnatelj programa Saša Runjić, rukovoditeljica IMS-a Lamija Alečković i urednik Prvog programa HTV-a Igor Tomljanović.