Iz medija

‘Prijete mi zbog otkrića o suradnji Hasanbegovića i NDH’

05.04.2016.
Link na članak

Zbog prijetećeg pisma upućenog Ivici Đikiću, promotoru nove knjige Slavka Goldsteina o Jasenovcu, uz zaštitare i policija će osiguravati ovotjedno predstavljanje tog izdanja, a on smatra da je sve to zbog kritičkog pisanja o Zlatku Hasanbegoviću.

"H‘OS-ovče, naš Duvnjače, veseli nas što ćeš biti jedan od promotora Goldsteinove knjige u Novinarskom domu 8. travnja. Biti pozvan od Slavka Goldsteina da govoriš o knjizi, mora biti izuzetna čast. Nije jasno, zapravo je zagonetno, da on ne zna da si ti bio HOS-ovac i da si pozdravljao sa ‘za dom spremni’. Ili, ako zna, kako to da mu ne smeta tvoje HOS-ovanje? … Najavljena promocija je događaj koji se ne propušta. Dolazimo te podržati, u malo većem broju… Tvoji HOS-ovci. I kao uvijek: ZA DOM SPREMNI!”

Ovo je dio anonimnog pisma koje je prošlog četvrtka primio Ivica Đikić, glavni urednik Novosti. Iako Nacional posjeduje to prijeteće pismo, ne želimo ga objaviti u cijelosti jer sadrži dijelove u kojima se imenom spominje Đikićeva majka, na vrlo vulgaran i nemoralan način. Knjiga koja se u pismu spominje jest “Jasenovac-tragika, mitomanija, istina” Slavka Goldsteina, koja će biti predstavljena 8. travnja, a Đikić će prisustvovati u ulozi promotora.

Nakon što je Đikić primio prijeteće pismo, iz Frakture su, kako za Nacional kaže glavni urednik te kuće Seid Serdarević, prijetnju prijavili Policijskoj upravi zagrebačkoj, a na istu adresu poslali su i dopis u kojem od policije traže zaštitu promocije kao javnog okupljanja. Serdarević također najavljuje da će na promociji biti angažirani redari.