Iz medija

Policija: Tražimo organizatore prosvjeda na Trgu i napadače na novinare

21.11.2021.
Link na članak

Načelnik Sektora policije Policijske uprave zagrebačke (PUZ) Davor Posilović dao je izjavu za medije u nedjelju ispred PUZ-a, nastavno na jučerašnje neprijavljeno okupljanje u Zagrebu. “Jučer je na više lokacija u Zagrebu održano mirno okupljanje ili javni prosvjed koji nije bio prijavljen. Intenzivno se provode izvidi kako bi se utvrdio organizator”, rekao je Posilović.

Na svim lokacijama bilo je okupljeno više tisuća građana, koji nisu svi bili iz Zagreba. Možemo potvrditi i da je došlo do određenog verbalnog i tjelesnog napada na pripadnika jedne medijske kuće, rekao je Posilović. Izvršit će se i analiza svih snimki kojima raspolaže policija, kao i snimki kamera Grada Zagreba, a obavit će se i razgovori s očevicima.

Bilo je i drugih incidenata i napada na novinare. “U ovom trenutku mi nemamo saznanja, jer oni nisu prijavljeni, s tim informacijama raspolažemo iz sredstava informiranja, ali pozivamo da se prijave pa će se istražiti”, rekao je Posilović, dodavši da su od incidenta u konstantnom kontaktu s HND-om.

 

Cijeli tekst možete pročitati na hr.n1