Iz medija

Počela pravna bitka za nekretnine vrijedne 80 mil. eura

30.03.2015.
Link na članak

Tri godine nakon stečaja tvrtke Narodne novine press, koja je izdavala novinski brend Vjesnik, počela je pravna bitka za Vjesnikove nekretnine vrijedne 80 milijuna eura.

Najveći vlasnik je država, a ostatak pripada Ninoslavu Paviću, Styriji i Agrokoru Ivice Todorića. U parnici za upis vlasništva DORH na uvid traži dokumente koji dokazuju da su Pavić, Styria i Todorić do nekretnina došli legalno (tek tada može početi upis).

Trojku zastupa isti odvjetnički ured. Svi suvlasnici nekretnine Vjesnik suvlasništvo su predmetne nekretnine stekli na zakonit način o čemu su u zemljišnoknjižni pojedinačni ispravni postupak dostavljene u cijelosti sve isprave, koje su potrebne za uknjižbu prava vlasništva, kaže odvjetnica Jasna Malkoč.

Ako se jednom upišu u vlasništvo, Todorić, Pavić i Styria - lako će svoj dio prodati državi. Vlada je jako zainteresirana.

Nagađa se da će im država ukupno isplatiti 27 milijuna eura. Što znači da bi svakom od njih moglo bit isplaćeno 8 do 9 milijuna eura, tvrdi Miroslav Edvin Habek, slobodni novinar, koji upućuje na još jedan problem: zemljišne knjige.

Cjelokupni ovaj kompleks na 32 tisuće četvornih metara u samom centru grada vodi kao 30 parcela, koje su u gruntovnici navedene kao voćnjaci, oranice, dvorišta ili ceste, kaže Habek.

M. E. Habek