Iz medija

Ovo je apsolutno briljantno. Nedavno uhićeni Kazimir Bačić na sudu će svjedočiti kako je Hrvoje Zovko narušio ugled HRT-a

30.12.2021.
Link na članak

Pretposljednji dan ove godine predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko provodi na kaznenom sudu u Zagrebu jer ga je HRT tužio za klevetu zbog izjava o postojanju cenzure na javnom servisu. Kako nam je Zovko ispričao, na današnjem se ročištu izjasnio da nije kriv, a iskaz će dati na kraju postupka. “Odbio sam mogućnost isprike, a HRT dalje ustraje u tužbi. Iduće ročište zakazano je za 1. ožujka 2022.”, kazao je.

“Tada će bivši ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić i šefica Informativnog medijskog servisa HRT-a Katarina Periša Čakarun svjedočiti o tome kako su to moje izjave povrijedile ugled i čast HRT-a”, ispričao nam je Zovko po izlasku sa suda. Kazneni postupak pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu tek je jedan od tri postupka koje HRT vodi protiv svog bivšeg novinara i predsjednika HND-a.

Sve tužbe potpisao donedavni stanovnik Remetinca

Zbog Zovkovih izjava o postojanju cenzure na HRT-u, osim kaznenog vode i parnični postupak zbog povrede ugleda i časti u kojem traže 250.000 kuna. Taj je postupak HRT nepravomoćno izgubio u studenome 2020. na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu. Nimalo iznenađujuće, HRT se na tu presudu žalio. Treća tužba koju je HRT pokrenuo protiv Zovka je zbog navodnog otuđenja opreme. U tom postupku, HRT od njega traži 10.800 kuna. Sve ove postupke, valja reći, HRT vodi javnim, novcem pretplatnika.

 

Cijeli tekst možete pročitati na telegram.hr.