Iz medija

Obuljen Koržinek: Tražit ćemo rješenje u dogovoru s novinarima

13.10.2020.
Link na članak

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek rekla je u utorak da će Vlada u dogovoru s novinarima tražiti rješenje kako ne bi izgubili mogućnost postavljanja pitanja ministrima na Markovom trgu, gdje je privremeno ograničena sloboda kretanja nakon ranjavanja policajca.

"Mislim da smo i kao članovi Vlade i kao Vlada uvijek dostupni i otvoreni za izjave. Rješenja koja ćemo tražiti za vaš rad na Markovom trgu trebaju uzeti u obzir vašu sigurnost i sigurnost svih drugih koji prolaze ovim prostorom", izjavila je Obuljen Koržinek nakon užeg Vladinog kabineta.

Dodala je da će se u dogovoru s novinarima naći način da ne izgube mogućnost postavljanja pitanja, ali i da to istovremeno bude u sigurnim uvjetima.

"Trudit ćemo se naći način koji će novinarima osigurati siguran i dostojanstven rad. Mi ćemo, kao i dosad, biti na raspolaganju za sve izjave, redovite izjave prije i poslije vlade i svim drugim prilikama", istaknula je ministrica.

Rekla je i da se nakon jučerašnjeg incidenta, kada je 22-godišnji Danijel Bezuk u rafalnoj pucnjavi iz automatskog oružja na Trgu svetog Marka teško ranio policajca koji osigurava ulazak u Banske dvore, sjedište Vlade RH - osjeća sigurno "kao i svatko od vas".

"Mislim da je Hrvatska sigurna zemlja, ovo su incidenti koji se uvijek mogu dogoditi. Svatko od nas treba pridonijeti  i vjerujem da će odluke o kojima smo razgovarali, pridonijeti da se osjećamo sigurno dok obavljamo svoj posao", kazala je ministrica Obuljen Koržinek.

 

Cijeli tekst možete pročitati na hina.hr.