Iz medija

Ministarstvo kulture demantira medijske napise o oduzimanju sredstava neprofitnim medijima

07.04.2016.
Link na članak

Ministarstvo kulture RH demantiralo je medijske napise da ministar kulture Zlatko Hasanbegović neprofitnim medijima oduzima novac iz EU fondova, te najavilo da će se natječaji u sklopu programa “Mediji zajednice”, za koje je iz EU fonda predviđeno 30,6 milijuna kuna, zbog svoje kompleksnosti, provoditi u 2017. godini.

Kako se ističe u priopćenju, Ministarstvo kulture priprema Pozive za više programa u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.” te je sukladno pripremljenosti i kompleksnosti programa izrađen indikativni godišnji plan.

“S obzirom da je program ‘Razvoj medija zajednice’ kompleksniji od ostalih programa koje priprema Ministarstvo kulture, predviđeno je da se Poziv za taj program objavi u 2017. godini”, navode iz Ministarstva.

Indikativni godišnji plan objave poziva na dostavu projektnih prijedloga sadrži indikativni popis poziva na dostavu projektnih prijedloga i rokova poznatih u trenutku izrade plana te je podložan izmjenama i dopunama, sukladno dinamici poslovnih procesa uključenih institucija, dodaje se.

Slijedom navedenog, Ministarstvo kulture planira objaviti poziv na dostavu projektnih prijedloga za program “Razvoj medija zajednice” u 2017. godini na indikativni iznos financijske omotnice od 30 milijuna i 600 tisuća kuna, čime demantira medijske napise kako ministar Hasanbegović neprofitnim medijima oduzima novac iz EU fondova, ističe se u priopćenju.