Iz medija

Matea Dominiković o napadu uoči intervjua s Alemkom Markotić

15.10.2020.
Link na članak

Gošća Dnevnika N1 televizije u srijedu je bila ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić koja je s našom reporterkom Mateom Dominiković razgovarala o velikom rastu novozaraženih u Hrvatskoj. No, netom prije javljanja uživo u Dnevnik N1, našu ekipu i profesoricu Markotić verbalno je napao mladi par. Matea Dominiković opisala je kako se odvijao nemili događaj.

Dok smo čekali uključenje uživo, prišao nam je mlađi par koji je na nepristojan i podrugljiv način pitao gdje su nam maske. Da ponovimo, nošenje zaštitnih maski obvezno je u zatvorenim prostorima (zdravstvene ustanove, javni prijevoz, trgovine, pošte, banke, itd). Kada govorimo o otvorenim prostorima, u Gradu Zagrebu zaštitne maske obavezne su i na otvorenim prostorima tamo gdje je koncentracija ljudi velika, odnosno gdje nije moguće držati fizičku distancu.

Vratimo se na ovaj konkretan događaj.

Profesorica Alemka Markotić, snimatelj Ivan Teskera i ja osobno, bili smo na javnoj zelenoj površini, profesorica Markotić imala je jedan mikrofon kojeg smo pripremili za nju, ja sam imala drugi. Nije bilo nikakvog nepoštivanja mjera, o čemu i sami izvještavamo i apeliramo već mjesecima.

 

Više možete pročitati i pogledati na n1info.com.