Iz medija

Krišto mora dati Radmanu 15.000 kuna zbog uvreda

15.05.2016.
Link na članak

Novinarka Karolina Vidović-Krišto prema nepravomoćnoj presudi mora platiti 15.000 kuna odštete bivšem ravnatelju HRT-a Goranu Radmanu jer je 22. prosinca 2012. poslala poruku na 82 e-mail adrese novinara i kreativnog osoblja HRT-a u kojoj je, među ostalim, iznijela niz uvreda prikazavši Radmana “građaninom drugog reda s upitnim mentalnim i socijalnim sposobnostima”.

“Predstavila me kao ‘oštećenu osobu’, skučenih pogleda te kršitelja ljudskih prava koji nije u stanju pojmiti demokraciju. Omalovažila je moje intelektualne i socijalne sposobnosti postavljajući pritom sumnju na moje pravo da budem građanin ovog društva” – tvrdi Radman. Novinarka je priznala interno slanje poruke, ali ne i namjeru da omalovaži Radmana. Napomenula je i da je Radmana uključila u prepisku.

“Poruka nikad ne bi dospjela u javnost da zbog nje nisam dobila izvanredni otkaz. U njoj sam iznijela svoje vrijednosne sudove na temelju općepoznatih činjenica. On ne razumije što je sporno u odredbama akata za čije sam se promjene zalagala i koje krše temeljna prava svih 3000 zaposlenika HRT-a jer je stjecao poimanje demokracije u režimu koji je osuđen” – tvrdi Vidović-Krišto. Inače, Općinski sud u Zagrebu lani je u prosincu nepravomoćno presudio da joj je Radman nezakonito dao izvanredni otkaz i da je HRT mora vratiti na staro radno mjesto.

Autorica: Hajdi Karakaš Jakubin