Iz medija

Informiranje o crowdfundingu

16.01.2016.
Link na članak

Prvi informativno-edukativni filmić u sklopu Programa E-misija jednostavno objašnjava koncept i mogućnosti crowdfundinga.

U sklopu Programa E-misija putem informativno-edukativnih filmova obraditi će se pet različitih tema važnih za organizacije civilnoga društva.

U informativnim filmovima obrađene su teme povezane s problematikom financiranja aktivnosti organizacija civilnoga društva, te aktualna društvena kretanja koja se odnose na umrežavanje, kako građana putem društvenih mreža i drugih alata, tako i samih organizacija civilnoga društva u svojim lokalnim sredinama i zajednicama.

Teme su crowdfunding, osnivanje zadruga za udruge,odnosi s javnošću za organizacije civilnoga društva,priključenje u program Eko listić – ekološki program kojim se želi motivirati organizacije civilnoga društva da provode jednostavne metode prikupljanja i odvajanja otpada, te da promišljaju i uvedu u prakse jednostavne načine očuvanja okoliša.

Kontinuirano će se prikazivati i informativni film o Programu Emisija, kojim se pruža podrška organizacijama civilnoga društva u pet županija (Bjelovarsko-bilogorska, Sisačko-moslavačka, Virovitičko-podravska, Zagrebačka županija i Grad Zagreb), uz ostale u sklopu programa Regionalni razvoj Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

U prvom kratkom filmu, koji je izrađen kako bi se na jednostavniji način prikazala tema crowdfundinga, možete pronaći jasne odgovore povezane s ovim kreativnim modelom financiranja. Također, možete se javiti kako biste savjetovali, informirali ili organizirali izobrazbu o crowdfundingu – alternativnom i modernom načinu financiranja projekata.

Autorica: Tea Plenar

Izvor: H-alter.org