Iz medija

INDEX DOBIO SPOR PROTIV ŠUKERA I HNS-A - Davor Šuker na sudu izgubio od Indexa, HNS nam mora platiti 230 tisuća kuna

27.01.2021.
Link na članak

HRVATSKI NOGOMETNI savez odlukom Županijskog suda u Varaždinu pravomoćno je izgubio sudski spor koji su prije skoro pet godina protiv najvišeg nogometnog tijela u državi pokrenuli novinari Indexa i portal Index.hr. HNS je spriječio novinare Indexa da prate reprezentaciju i izvještavaju javnost o radu HNS-a te ih u svom proglasu prozvao za "pozivanje na neprijateljstvo" te "nanošenje štete hrvatskim interesima". 

HRVATSKI NOGOMETNI savez odlukom Županijskog suda u Varaždinu pravomoćno je izgubio sudski spor koji su prije skoro pet godina protiv najvišeg nogometnog tijela u državi pokrenuli novinari Indexa i portal Index.hr.

Naime, 2015. godine HNS je odlukom Davora Šukera na svom webu objavio posebno priopćenje u kojem novinarima Indexa zabranjuje pristup hrvatskoj reprezentaciji, svim utakmicama, treninzima i press-konferencijama Saveza te nalaže svim svojim članovima - klubovima, igračima i trenerima - da ne komuniciraju i ne surađuju s novinarima Indexa, a sve zbog njihovog kritičkog pisanja o vrhušci HNS-a, malverzacijama u hrvatskom nogometu i podržavanja navijačkog bojkota zbog privatizacije nogometne reprezentacije koju su provodili Davor Šuker i njegov šef, a danas bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić.

HNS je spriječio novinare Indexa da prate reprezentaciju i izvještavaju javnost o radu HNS-a te ih u svom proglasu prozvao za "pozivanje na neprijateljstvo" te "nanošenje štete hrvatskim interesima". 

 

Cijeli tekst možete pročitati na index.hr.