Iz medija

Hrvatski tjednik, opskurni medij kojem intervjue daju predsjednica i premijer, piše da je silovanje u Zadru izmišljeno

24.10.2019.
Link na članak

Mučni slučaj grupnog silovanja 15-godišnje djevojčice u okolici Zadra je izmišljen, a djevojčica nije žrtva sedmorice silovatelja nego „medijsko-policijske i ulične harange ljevičarske rulje”, tvrdi u svom najnovijem broju Hrvatski tjednik, listu kojem legitimititet daju i hrvatska predsjednica i premijer. Možda se sjećate, Andrej Plenković dao im je jedan od prvih intervjua nakon što je postao šef HDZ-a, a Grabar Kitarović tamo je nedavno najavila da ide po drugi mandat na Pantovčaku.

Opskurni list i ranije je privlačio pažnju svojim suludim naslovnicama, ali one su do sada uglavnom ciljale javne i povijesne osobe. Ovaj put su na naslovnicu stavili fotografiju maloljetne žrtve zločina koji je zgrozio Hrvatsku, tvrdeći da je silovanje zapravo bilo dobrovoljni seks. Uz senzacionalistički naslov, na naslovnici su objavljene i golišave fotografije na kojima se navodno nalazi zlostavljana djevojčica.

 Stvari postaju još nevjerojatnije kada se Hrvatski tjednik otvori. Slijedi sedam stranica na kojima se izmjenjuju informacije o slučaju koje je autor, u impresumu inače naveden kao glavni urednik i direktor lista, navodno dobio od izvora u policiji i pravosuđu, te napadi na ljevičare, komuniste, Jugoslavene i sve druge neprijatelje hrvatstva. Tako se na prvoj stranici podužeg članka ponavljaju tri fotografije s naslovnice. Na dvije se vidi ženska osoba koja se u kupaćem kostimu grli s muškarcem u kupaćim hlačicama, dok su na trećoj četiri mladića i djevojka slikani s pićem i cigaretama. Na sve tri fotografije lica su odrezana ili kamuflirana, a u tekstu se tvrdi da je riječ o fotografijama žrtve i silovatelja koje je djevojčica do prije nekoliko dana držala na društvenim mrežama.

 

Cijeli tekst možete pročitati na telegram.hr.