Iz medija

HRT je upravo Maji Sever, šefici sindikata novinara, uručio opomenu pred otkaz

11.03.2021.
Link na članak

Nakon drugog pokušaja da se s Prisavlja potjera Hrvoje Zovko, vodstvo kuće krenulo je na Maju Sever.  Što vodstvo javne televizije napravi nakon što pravomoćno izgubi sudski spor zbog nezakonitog otkaza svom novinaru, inače predsjedniku nacionalne strukovne organizacije? Naravno, da mu novi otkaz. U zemlji u kojoj je politika savršeno ravnodušna na sudsku presudu u kojoj se spominje da je nezakoniti otkaz dobio novinar koji je s pravom govorio o cenzuri u programu, naravno da se granice brišu. I naravno da je nakon predsjednika HND-a Hrvoja Zovka, na red došla i šefica nacionalnog novinarskog sindikata Maja Sever.

Naime, HRT je Maji Sever uručio opomenu pred otkaz zbog razgovora objavljenog u Nacionalu. Kako se može doznati, sam javni istup, za koji se treba dobiti dozvola vodstva kuće, nije bio sporan, nego joj se na teret stavlja da čelništvo kuće nije obavijestila o njegovom sadržaju.

A sporni dio sadržaja je, po svemu sudeći, vezan za otkaz Zovku (ovaj drugi, kojeg sud još nije srušio). Naime, ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić je na sjednici saborskog odbora na kojoj se raspravljalo o optužbama za seksualno zlostavljanje ravnatelja jedinice za poslovanje HRT-a Mislava Stipića, kazao kako je Sever kao sindikalna povjerenica uskratila pomoć u jednom drugom slučaju zlostavljanja.

Radi se o slučaju zbog kojeg je Zovku uručen otkaz (ovaj drugi, kojeg sud još nije srušio), na osnovu anonimne prijave o tome da je prije tri, odnosno četiri godine, verbalno zlostavljao novinarku s kojom je radio na HRT-u 4.

 

Cijeli tekst možete pročitati na telegram.hr.