Iz medija

HND podržao novinare koji su bojkotirali Glasnovića

22.11.2018.
Link na članak

Saborski izvjestitelji bojkotirali su u srijedu konferenciju za novinare zastupnika Željka Glasnovića koju je taj član Kluba Neovisnih za Hrvatsku sazvao na temu nacionalne sigurnosti.

Razlog nije bilo njihovo neslaganje s i inače osebujnim stavovima saborskog deputata iz dijaspore, nego otvoreno vrijeđanje novinara dva dana ranije. Glasnović je tada novinare nazvao ‘moralnim tifusarima’ koji ‘imaju moralnu sidu’, što saborski izvjestitelji nisu željeli otrpjeti, pa su odbili doći na njegovu konferenciju, na što im je on neslužbeno poručio da će ga i tako morati slušati nešto kasnije, u sabornici, s obzirom da se javio kao govornik u raspravi.

- HND pozdravlja odluku kolega saborskih izvjestitelja. Ovaj potez poruka je ne samo zastupniku Glasnoviću, nego i svima koji misle vrijeđati novinare. Oni su tu da služe interesima javnosti i nikome drugome. Prijetnje i vrijeđanja novinara za HND su nedopustive i treba ih sankcionirati - rekao je za Novosti predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.

Glasnović je u ponedjeljak, parafrazirajući pitanje ‘Kuda ideš Hrvatska?’, koje je ranije postavila Anka Mrak Taritaš iz GLAS-a, rekao da državu vode isti neokomunistički kadrovi koji su je vodili do 1990. godine, kao i da nam cijele institucije vode bivši komunisti. ‘Imate državu kao predgrađe Londona, a niste sredili pravni sustav, komunisti nisu mogli sačuvati šugavu Jugoslaviju, a neki sjede ovdje, dobili ste državu skojevaca, bivših kadrova, nikad nije provedena lustracija, dobili ste medije koji su moralni tifusari, imaju moralnu sidu’, neke su od optužbi i uvreda koje je izrekao Glasnović.

Saborske izvjestitelje nedavno je izvrijeđao i zastupnik Živog zida Ivan Pernar koji je za njih rekao da su ‘korisni idioti kojima on baci kiflu, pa oni skaču na nju’.