Iz medija

HDZ-ov gradonačelnik prkosi Plenkoviću: Odbio se ispričati novinaru kojeg je napao

12.05.2017.
Link na članak

PREMIJER Plenković najoštrije je osudio fizički napad na novinara Mladena Mirkovića te je zbog tog čina od kolege iz HDZ-a, požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića, zatražio da se ispriča i odmah povuče iz kampanje za lokalne izbore.

Međutim, čini se kako Neferović ne namjerava poslušati šefa. "Čuo sam se s premijerom i sukladno njegovoj odluci povući ću se iz kampanje u kojoj sam trebao sudjelovati za zamjenika župana", javlja RTL. Kad su ga upitali hoće li se ispričati novinaru kojeg je napao, Neferović je dao nejasan odgovor.

"Ja bih prvo postavio pitanje da li će se taj portal i ti novinari ispričati meni i mojoj obitelji za sve što su napisali proteklih mjeseci, a što je bila laž", rekao je požeški gradonačelnik.

Podsjetimo, požeški gradonačelnik u gradskoj je vijećnici napao novinara 034 Portala Mladena Mirkovića koji je završio na obradi u bolnici, a cijeli slučaj istražuje i policija U razgovoru za Index, okrivio je SDP za sve što je portal za kojeg radi napadnuti novinar pisao o njemu.

"Znate, trebali bi se malo pozabaviti analitikom", savjetovao je gradonačelnik, "pa malo vidjeti što je taj portal sve objavio o meni u posljednjih godinu dana. To su sve SDP-ovi ljudi, rade za njihove interese...", rekao je Neferović.