Iz medija

Hasanbegovićeva pravda

17.11.2017.
Link na članak

Povjerenica za informiranje Anamarija Musa ovih je dana poništila još jedno u podužem nizu odbijajućih rješenja Ministarstva kulture kojima je ono tijekom godina onemogućavalo uvid javnosti u vlastiti rad. Povjerenica je zadala dosta opsežnu zadaću Ministarstvu kulture. Njegovi službenici za informiranje morat će prekopati cjelokupnu zatraženu dokumentaciju – a radi se, kako stoji u njezinu rješenju, o 15 kutija različitih dokumenata – i za svaku pojedinu vrstu informacije koja se u njoj nalazi donijeti obrazloženi sud bi li njezino odavanje nanijelo veću štetu privatnim osobama ili bi značilo veću korist za javnost.

Povjerenica za informiranje Anamarija Musa ovih je dana poništila još jedno u podužem nizu odbijajućih rješenja Ministarstva kulture kojima je ono tijekom godina onemogućavalo uvid javnosti u vlastiti rad.

Ovoga puta poništilo je akt kojim je Ministarstvo, još u prvim mjesecima 2016. godine, odbilo zahtjev potpisnika ovih redaka za uvid u dokumentaciju neslavno ukinutog Programa dodjele bespovratnih financijskih sredstava neprofitnim medijima.

Osim dokumentacije tražili smo informacije o identitetu članica i članova Stručnog povjerenstva za neprofitne medije, vezano uz tablice njihovih pojedinačnih ocjena u postupku vrednovanja medija prijavljenih na tim natječajima.

Tekst možete pročitati ovdje.

Autor: Toni Gabrić