Iz medija

Bori Vučkoviću zabranjena emisija na TV Istri ! DOAJENI TV NOVINARSTVA BORO VUČKOVIĆ I DRENISLAV ŽEKIĆ NAKON SAMO DVA MJESECA NAPUSTILI TV

09.10.2015.
Link na članak

Bivši novinar Hrvatske televizije i nekadašnji savjetnik predsjednika Stjepana Mesića neopozivo je kovertirao ostavku na suradnju sa pazinskom TV Istra. Iako je Boro Vučković prije samo dva mjeseca angažiran kao neka vrsta izvršnog urednika regionalne televizije, kap je prelila čaša kada u utorak nije emitirana njegova najavljena emisija “EX-PRESS”

 Piše: Damir Strugar

 

Bivši novinar Hrvatske televizije i nekadašnji savjetnik predsjednika Stjepana Mesića neopozivo je kovertirao ostavku na suradnju sa pazinskom TV Istra. Iako je Boro Vučković prije samo dva mjeseca angažiran kao neka vrsta izvršnog urednika regionalne televizije, kap je prelila čaša kada u utorak nije emitirana njegova najavljena emisija “EX-PRESS”, odnosno snimljeni intervju sa umirovljenim TV-novinarem Lukom Mitrovićem.

Piše: Damir Strugar

- Vlasnik, odnosno glavna urednica Ivana Legin odlučila je da se emisija ne emitira! - kaže nam rezignirani Boro Vučković. - Razlog je, navodno, što ju nije pogledala. Ja sam kao autor rekao da je emisija u redu i ako se ne emitira u najavljenom terminu da prekidam suradnju. Kako emisija nije emitirana, danas sam prekinuo suradnju s TV Istrom. Isto je učinio i kolega Drenislav Žekić, angažiran na mjestu direktora programa. Nije, očito, problem u sadržaju emisije ( mada i to nije isključeno) već u neprofesionalnom pristupu glavne urednice koja nema nikakvog iskustva s medijima. Na žalost, odlični i vrijedni novinari TV Istre s razlogom se boje za svoj status jer, ako se emisija skida bezrazložno, meni, što li će se tek njima događati?!?

U proteklom razdoblju TV Istra je zahvaljujući trudu zaposlenih, ali i kolege Drena Žekića i mene konsolidirana, ali vlasnik to ne razumije. Ili ima neke druge interese što ja ne bih komentirao jer ne znam. U svakom slučaju emisija, odnosno intervju s nekadašnjim urednikom HTV-a Lukom Mitrovićem rađena je u nezavisnoj produkciji i nije vlasništvo TV Istre. Ja ću je ponuditi za emitiranje drugim zainteresiranim televizijama. Zanima me kako bi glavna urednica reagirala da je emisija išla uživo? Naglašavam da zaista nemam ništa protiv ljudi pa ni vlasnika, ali meni nisu ni Tuđman ni Vrdoljak, ni Marčinko ni Mesić skidali emisije! Pa čak i u "mračnom" komunizmu su mi vjerovali na riječ, pa kako da sad dopustim jednoj medijski neobrazovanoj osobi da srozava moj
profesionalni dignitet. Novinari zbog egzistencije danas pristaju na sve, ali ovo je prevršilo svaku mjeru! - izjavljuje rezignirani Boro Vučković.

U vezi novonastale situacije nazvali smo i dosadašnjeg direktora programa TV Istre Drenislava Žekića, koji nam je potvrdio da je vlasniku TV Istra poslao svoju neopozivu ostavku.

- Nije dalje nikako išlo, a neemitiranje emisije kolege Bore Vučkovića, kap je koja je prelila čašu. Želim sve najbolje novinarima i djelatnicima TV Istre, ali u ovakvoj situaciji sebe ne vidim u tom radnom okruženju! - rekao nam je Drenislav Žekić.

Piše: Damir Strugar