Iz medija

Andrea Topić je žrtva seksualnog uznemiravanja

25.01.2020.
Link na članak

Možemo li se praviti da je u slučaju napada na Andreu Topić riječ samo o ‘protupravnom oduzimanju slobode i oštećenja tuđe stvari‘? Smijemo li dozvoliti da bilo koja institucija olako prijeđe preko očitih dokaza o seksualnom zlostavljanju i tako od zlostavljane učini dvostruku žrtvu

Andrea Topić žrtva je seksualnog uznemiravanja. Nazovimo pravim imenom ono što se dogodilo u Ivanbegovini , a čemu smo svjedočili gledajući s gnušanjem video-snimku s poprišta napada na novinarku Slobodne Dalmacije.

Ne može se napad na novinarku Slobodne Dalmacije Andreu Topić kvalificirati samo onako kako to, gotovo rutinski, birokratskom rječnikom, čini Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

PU splitsko-dalmatinska će nakon kriminalističkog istraživanja, izvijestili su, podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu protiv četvorice muškaraca zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode i oštećenja tuđe stvari.

Događaj opisuju ovako: ‘Jučer oko 11 sati u Ivanbegovini četvorica muškarca su verbalno napala žensku osobu, a nakon toga okružile osobno vozilo u koje je ušla kako bi se od njih sklonila. Dok se nalazila u vozilu, pokušavajući krenuti s mjesta događaja, muškarci su joj zapriječili odlazak i tom prilikom oštetili automobil.‘

 

Cijeli tekst možete pročitati na portalnovosti.com.