Aktualno

Aktualno - vijesti

Fotoreporter visoke profesionalnosti i prepoznatljivog fotografskog izričaja

Na dašnji dan prije 25 godina život je tragično izgubio jedan od ponajboljih hrvatskih fotoreportera Nikša Antonini. Tog 3. travnja 1996., Nikša je krenuo na jedan od rutinskih fotoreportesrkih zadaka prateći visoko delgaciju američkog izaslanstva na letu zrakoplova za Dubrovnik. Vojni zrakoplov u kojem je bio tadašnji ministar trgovine SAD-a Ronald Brown i delegacija s još 34 osobe, srušio se nedaleko od zračne luke Čilipi. Poginuli su svi putnici među kojima je bio i Nikša.

03.04.2021.

N1: Zainteresirani smo za zemaljsku koncesiju, kako bismo bili dostupni svima

Direktor Adria Newsa Tihomir Ladišić, poslao je danas Agenciji za elektroničke medije iskaz interesa za raspisivanje natječaja o dodjeli slobodnih zemaljskih (FTA) frekvencija. Dopis Direktora Adria Newsa Tihomira Ladišia prenosimo u cjelosti. 

02.04.2021.

Radio Rijeka je pod valom prijetnji i uvreda zbog jedne pjesme

Radio Rijeka bio je pod valom prijetnji i uvreda nakon 25. ožujka 2021. samo zato što je na njemu puštena pjesma koja nije odgovarala slušateljima.

01.04.2021.

HND: Pozivamo javne dužnosnike da prestanu prozivati novinare

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) poziva sve javne dužnosnike da se suzdrže neprimjerenoga komentiranja novinarskog rada te prijetnji i dociranja novinarima. HND smatra kako je jučerašnja izjava u Petrinji premijera Andreja Plenkovića, da mediji pokušavaju zamagliti činjenice, još jedan u nizu neprimjerenih ispada najmoćnijeg političara u Hrvatskoj prema novinarima i medijima.

30.03.2021.

Policija privela muškarca koji je prijetio novinarima i novinarkama na HR Radio Rijeka

Policijska uprava primorsko-goranska potvrdila je HND-u da je protiv 22-godišnjeg hrvatskog državljanina podignuta kaznena prijava zbog prijetnji upućenih zaposlenicima Radio Rijeke. 

30.03.2021.

Dimitrijević, Jelinić, Mlinarić i Pandžić u finalu za nagradu Novinar/Novinarka godine

Za nagrade Hrvatskog novinarskog društva ove godine konkuriraju 92 novinarska, fotoreporterska i snimateljska rada. Nagrade za najbolje radove u kriznoj 2020. godini dodijelit će se na svečanosti u povodu Svjetskog dana slobode medija, 3. svibnja 2021. godine. 

29.03.2021.

HND osuđuje sramotni istup voditelja Radio Rijeke

Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije osuđuje prijetnje kojima su posljednja dva dana izložene kolegice i kolege na HR Radio Rijeci, koja je dio mreže javnog servisa.

27.03.2021.

HND uz bjeloruske novinare!

Hrvatsko novinarsko društvo pridružilo se apelu europskih novinarskih organizacija na čelu s Europskom federacijom novinara u podršci bjeloruskim novinarima i novinarkama koji trpe teror, progon i zatvaranja. Trenutno je u zatvoru 12 naših kolegica i kolega, nad mnogima se provode montirani procesi, a privedeno ih je gotovo 500. Apel upućen europskim vladama - a time i Vladi Republike Hrvatske - zajedno s potpisnicima donosimo u nastavku.  

25.03.2021.

VEM dodijelio 830.000 kuna medijima na potresom pogođenom području

Vijeće za elektroničke medije (VEM) dodijelilo je 830.000 kuna nakladnicima s područja pogođenih potresom gradova Petrinje, Gline i Siska, a bespovratni novac dobil su Petrinjski radio, Radio Sisak, Radio Quirinus, Radio Banovina, PS Portal i portal Sisak.info.

25.03.2021.

VEM: Index nije prekršio zakon s pop-upom o izjašnjavanju o HDZ-u

Vijeće za elektroničke medije (VEM) utvrdilo je kako Index.hr objavom pop-upa kojim se od čitatelja tražilo da se "izjasne jesu li ljudi ili članovi HDZ-a" nije prekršio Zakon o elektroničkim medijima, ali je upozorilo na neprihvatljiv narativ.

23.03.2021.