Aktualno

Aktualno - vijesti

Europska federacija novinara pridružila se osudi postupaka članova HDZ koji su prozvali dio medija za urotu

Europska federacija novinara (EFJ) pridružila se svojoj podružnici Hrvatskom novinarskom društvu (HND) i osudila postupak članova vladajuće stranke (HDZ) koji su optužili dio medija za urotu s oporbom s ciljem destabilizaciju vlade, o čemu je izvijestila N1 televizija, stoji u priopćenju EFJ-a.  

15.01.2021.

Poziv za pomoć novinarima pogođenim potresom na području Sisačko-moslavačke županije

Hrvatsko novinarsko društvo poziva sve da se uključe u akciju prikupljanja sredstava za hitnu pomoć članovima i članicama HND-a koji su pogođeni razornim potresom na području Sisačko-moslavačke županije. Pomoć se prikuplja putem HND-ovog Fonda solidarnosti te će se isplaćivati ciljano prema specifičnim potrebama članova Društva na tom području.

15.01.2021.

Fotoreporter dobio parnicu

Sve češće fotoreporteri za povrede svojih autorskih prava moraju zadovoljštinu tražiti sudskim putem. Tako je nedavno fotoreporter Drago Sopta, dobio parnicu protiv medijske kuće Telegram Media Grupa d.o.o. koja je u dva navrata, bez njegove privole i plaćanja autorske naknade objavila njegove fotografije bez navođenja imena uz njegovo autorsko djelo.

14.01.2021.

Sramotan i opasan napad HDZ-a na medije

Nakon objave N1 Televizije da je Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) na online-sjednici održanoj u ponedjeljak, 11. siječnja, optužilo medije za urotu s oporbom protiv Vlade, a vodstvo HDZ-a nije izrijekom demantiralo te optužbe, Hrvatsko novinarsko društvo (HND) upozorava na još jedan u nizu napada vladajućih na novinarke i novinare i Ustavom zajamčeno pravo na slobodu izvještavanja.

13.01.2021.

HND poziva svoje članove za pomoć članovima u ogranku Sisačko-moslavačke županije

Hrvatsko novinarsko društvo poziva sve članove/ice da se uključe u akciju prikupljanja sredstava za hitnu pomoć članovima i članicama HND-a koji su pogođeni razornim potresom na području Sisačko -moslavačke županije. U HND-ovu ogranku SMŽ-a djeluju 23 člana/ica, a još ih je nekoliko s tog područja izvan ogranka.

12.01.2021.

Premijer kasnio više od sat vremena, novinari napustili zakazanu pressicu

Premijer Andrej Plenković za 13.30 sati imao je zakazanu konferenciju za novinare, nakon koalicijskog sastanka. Ona se, međutim, nije održala. Naime, s obzirom na to da se premijer Plenković nije pojavio ni sat vremena nakon zakazanog početka konferencije za novinare, svi mediji napustili su prostoriju.

08.01.2021.

Vijeće za elektroničke medije: Koristite vjerodostojne izvore vijesti

Vijeće za elektroničke medije pozvalo je u ponedjeljak građane da se u informiranju o potresima koje su pogodili Petrinju, Sisak, Glinu i druge dijelove države oslone na vjerodostojne izvore vijesti te informacije iz službenih izvora.

04.01.2021.

Petrinjski radio opet radi

Prostorije radija Sisak i radija Petrinja oštećen su u potresu i neupotrebljive, ali su im osigurani kontejneri te su počeli raditi. -Nakon četiri dana tišine, kada su nas naši građani najviše trebali, Petrinjski radio je ponovno počeo s emitiranjem svog radijskog programa. Nažalost, kao i mnogi, pa tako i mi, morali smo napustiti naše dosadašnje prostorije u Pučkom otvorenom učilištu Hrvatski dom Petrinja, te smo dobili privremeni stambeni kontejner, navode sa Petrinjkog radija, a prenosi Portal53.

03.01.2021.

HND zgrožen bešćutnošću Slobodne Dalmacije u izvještavanju o smrti osmero mladih u novogodišnjoj noći

Hrvatsko novinarsko društvo zgroženo je načinom na koji je Slobodna Dalmacija obradila strašnu tragediju koja se dogodila u novogodišnjoj noći pokraj Posušja u susjednoj BiH, u kojoj je smrtno stradalo osmero mladih ljudi.

03.01.2021.

Margetić prijavio da su mu na stan bačene eksplozivne naprave

Istraživački novinar Domagoj Margetić prijavio je policiji da su mu u novogodišnjoj noći na stan u suterenu bačene dvije eksplozivne naprave od kojih je jedna eksplodirala i napravila štetu, dok su u zagrebačkoj policiji potvrdili da istražuju slučaj upotrebe pirotehnike.

01.01.2021.