Aktualno

Aktualno - vijesti

Kako je rasla istraživačka priča o aferi "Hotmail"? Pa, krenimo redom...

Tribina pod nazivom Ćimić&Ivković Novokmet:Krenimo redom o istraživačkom novinarstvu koju je ogranizirao Zbor istraživačkih novinara Hrvatskog novinarskog društva održana je u Velikoj dvorani Novinarskog doma. Ilko Ćimić i Oriana Ivković Novokmet, ovogodišnji su dobitnici HND-ove nagrade Jasna Babić za istraživačko novinarstvo, a s njima je razgovarao Hrvoje Krešić, dobitnik nagrade Novinar godine za 2018.

 

11.05.2019.

Europski stručnjaci govorit će o budućnosti medija i interaktivnih tehnologija

Pod nazivom NEW EUROPEAN MEDIA MEDIA SUMMIT 2019 u Muzeju Mimara u Zagrebu, 22. i 23. svibnja 2019. godine održat će se 11. konferencija  NEM Inicijative. NEM Summit je međunarodna konferencija i izložba, koju od 2008. godine NEM Inicijativa, utemeljena pri Europskoj komisiji,   organizira za sve zainteresirane u širokom području medija, sadržaja i kreativnosti.

10.05.2019.

Priča o Kornatima kroz izložbu fotogafija “Ovce piju more”

Studijski institut za novinarstvo, kulturu i obrazovanje (SINKO) iz Virovitice i Zbor turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva 12. svibnja u okviru projekta Fra Ma Fu festival u gostima na agroturističkom gospodarstvu Višnjica organiziraju izložbu fotografija „Ovce koje piju more“, novinara Stanka Ferića iz Šibenika.

09.05.2019.

Kako izvještavati o LGBT-pitanjima: edukacija za novinarke i novinare

Centar za građanske inicijative Poreč, u suradnji s Hrvatskim novinarskim društvom, poziva novinarke i novinare na sudjelovanje na jednodnevnoj edukaciji o medijskom izvještavanju o LGBT-pitanjima. Cilj edukacije – koja će se 13., 28. i 29. svibnja te 12. lipnja održati u Zagrebu, Osijeku, Šibeniku i Puli je podići svijest o fenomenu homofobije, transfobije i bifobije u medijima, a osobito o izravnoj ili neizravnoj (re)produkciji stereotipa i predrasuda o LGBT-osobama.

08.05.2019.

Drugi Dani medijske pismenosti: Sudjelovalo 16.000 osoba, održano 273 događanja

Na drugim Danima medijske pismenosti, koje su u suradnji s brojnim partnerima početkom travnja organizirali Agencija za elektroničke medije (AEM) i UNICEF, sudjelovalo je više od 16.000 osoba, od čega 13.000 djece i mladih iz cijele Hrvatske, izvijestili su u utorak iz Agencije za elektroničke medije.

07.05.2019.

U Starome Gradu održani Međunarodni susreti novinara, pisaca i diplomata

U Starome Gradu na Hvaru održani su tradicionalni Međunarodni susreti novinara, pisaca i diplomata, a ovogodišnja tema bila je Mediji i sport.

06.05.2019.

Hrvoje Krešić novinar godine, Sanji Modrić nagrada za životno djelo

U povodu Svjetskog dana slobode medija, 3. svibnja, u Novinarskom domu u Zagrebu dodijeljene su novinarske nagrade Hrvatskog novinarskog društva za najbolje radove objavljene u 2018. godini. Nagrade su dodijeljene u devet kategorija, a nagrađeno je devet novinara.

03.05.2019.

Obrazloženja nagrada HND-a za 2018.

Objavljujemo obrazloženja nagrada HND-a za 2018. godinu. 

03.05.2019.

Uoči Svjetskog dana slobode medija ugašen Radio Varaždin

Dan uoči Svjetskog dana slobode medija, Radio Varaždin je 2. svibnja prestao emitirati program, a preostalih petero radnika ostalo je bez posla. O gašenju jedne od najstarijih radijskih postaja u Hrvatskoj, čiji je većinski vlasnik Grad Varaždin, Hrvatsko novinarsko društvo (HND) obavijestila je njegova glavna urednica, ujedno i sindikalna povjerenica, Andrea Žigić Dolenec. Njezino pismo prenosimo u cijelosti.

03.05.2019.

Svi kandidati za EU parlament podržali manifest ''Europa treba novinarstvo''

''Nadamo se da će izabrani zastupnici u Europskom parlamentu podržati manifest 'Europa treba novinarstvo' i naše zahtjeve upućene Vladi'', kazao je predsjednik HND-a Hrvoje Zovko u uvodu danas održanog sučeljavanja kandidata s kandidacijskih list na izborima za EU parlament EU, koje je HND organizirao u Novinarskom domu u povodu manifesta “Europa treba novinarstvo”, koji je Europska federacija novinara donijela ususret europskim izborima. 

02.05.2019.