Aktualno

Aktualno - vijesti

Hrvatskom zboru sportskih novinara dodijeljena Povelja Republike Hrvatske

Prigodom Dana državnosti, Predsjednica Republike Hrvatske, gospođa Kolinda Grabar-Kitarović dodijelila je Povelju Republike Hrvatske, Hrvatskom zboru sportskih novinara (HZSN), u četvrtak, 27. lipnja 2019. godine u Uredu predsjednice RH na Pantovčaku.

28.06.2019.

HRT raspisao interni natječaj za dodatnog dopisnika iz Bruxellesa

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u četvrtak je raspisala interni natječaj za dodatnog dopisnika iz Bruxellesa na vrijeme od godinu dana, a svi zainteresirani djelatnici javne radiotelevizije koji zadovoljavaju uvjete pozvani su predati prijave u roku od osam dana.

27.06.2019.

HND i SNH: Istup ministrice Divjak nedopustiv je pokušaj omalovažavanja novinara s portala Srednja.hr

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak je u emisiji Hrvatske televizije "Nedjeljom u 2" emitiranoj 23. lipnja pokušala obezvrijediti rad portala Srednja.hr i novinarke Dore Kršul svodeći ga na prenošenje Facebook-komentara. Riječ je o nagrađivanoj istraživačkoj novinarki iz sektora obrazovanja, a ministrica napad nije potkrijepila nikakvim argumentima na koje se u istoj emisiji pozvala. 

24.06.2019.

Prijave za novinarske akreditacije za 66. Pulski filmski festival

Press centar 66. Pulskog filmskog festivala poziva novinare i medijske djelatnike da se prijave za press akreditacije. Kako stoji u obavijesti Press centra prijave za press akreditacije otvorene su još samo danas, 24. lipnja, do ponoći. Informacije o korištenju press akreditacija i obrazac za prijavu možete pronaći ovdje. 

 

 

24.06.2019.

Učiniti audiovizualne medijske usluge dostupnim osobama s oštećenjem vida ili sluha

Nakon više pritužbi koje je u posljednjih nekoliko mjeseci zaprimila Agencija za elektroničke medije, a koje se odnose na kvalitetu titlova na televizijskim programima dostupnim u Republici Hrvatskoj, Vijeće za elektroničke medije poziva pružatelje audiovizualnih medijskih usluga da svoje usluge postupno učine dostupnim osobama s oštećenjem sluha ili vida. 

21.06.2019.

Programsko vijeće HRT-a opet bez kvoruma

Programsko vijeće HRT-a zbog nepostojećeg kvoruma u utorak nije održalo sjednicu na kojoj je trebalo raspraviti praćenje ispunjavanja obveza HRT-a definiranih Zakonom o HRT-u i Ugovorom s Vladom, što je glavni urednik programa HRT-a Bruno Kovačević ocijenio neprofesionalnim i nekorektnim.

18.06.2019.

Dodijeljene nagrade Slobodne Dalmacije

​Dodjelom nagrada u ponedjeljak navečer u splitskoj Galeriji umjetnina svečano je proslavljen 76. rođendan Slobodne Dalmacije.

18.06.2019.

Hrvatski sabor nije izabrao četiri člana Programskog vijeća HRT-a

Hrvatski sabor nije u petak izabrao četiri člana Programskog vijeća HRT-a, iako je glasovanje o tome bilo najavljeno planom glasovanja.

14.06.2019.

"Pretplatnik": Preobrazba HRT-a iz državnog medija u javni servis je još daleko od realizacije

Udruga obveznika RTV pristojbe "Pretplatnik", uoči najavljenog usvajanja godišnjih izvještaja o radu Hrvatske radiotelevizije (HRT) i njezinih tijela u Hrvatskom saboru, u srijedu se oglasila priopćenjem u kojem se ističe kako je "proklamirana namjera preobrazbe HRT-a iz državnog medija u istinski javni medijski servis, nažalost, još daleko od realizacije".

12.06.2019.

HND oštro protiv imenovanja Katje Kušec članicom Vijeća za elektroničke medije

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) oštro prosvjeduje protiv mogućnosti imenovanja Katje Kušec, urednice Prvog programa Hrvatske televizije i predsjednice udruge Hrvatski novinari i publicisti (HNIP), članicom Vijeća za elektroničke medije (VEM).

11.06.2019.