Aktualno

Aktualno - vijesti

HND i SNH: Za ozdravljenje javnog servisa nužna je smjena aktualnog vodstva i hitna izmjena Zakona o HRT-u

Nije trebalo čekati uhićenje pred kamerama i odvođenje u Remetinec. Zbog programske, kadrovske i tehničke devastacije Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić, zajedno sa svojim najbližim suradnicima, odavno je trebao biti razriješen s mjesta glavnog ravnatelja HRT-a. Kazimir Bačić, kojeg je na tu funkciju uz blagoslov HDZ-a i koalicijskih partnera izabrao Hrvatski sabor, uhićen je pod sumnjom da se kriminalom, i poticanjem na kulturocid (rušenje objekta koji je zaštićeni spomenik industrijske arhitekture – Z-5809/Narodne novine br. 120/12), bavio u svoje slobodno vrijeme.

12.07.2021.

Sandra Lapenda Lemo nova je glavna urednica Slobodne Dalmacije

Sandra Lapenda Lemo nova je glavna urednica Slobodne Dalmacije. Na tu dužnost sa četvorogodišnjim mandatom imenovana je nakon provedenih izbora na kojima je većina članova redakcije podržala njen izbor. Sandra Lapenda Lemo od 2020. godine obnašala je prvo dužnost pomoćnice, a potom zamjenice glavnog urednika. 

10.07.2021.

Odbor razriješio ravnatelja HRT-a: Katastrofa da ga Kunić mijenja i jedan sat

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije u srijedu je jednoglasno donio odluku o razrješenju glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića koji je zbog sumnje na korupciju nedavno uhićen u akciji USKOK-a i policije. Prijedlog za razrješenje Kazimira Bačića bit će upućen Saboru koji će o tome odlučivati većinom glasova zastupnika na plenarnoj sjednici.

07.07.2021.

Počinje suđenje u radnom sporu predsjednika HND-a protiv HRT-a zbog nezakonitog otkaza

Danas u 13.30 na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu počinje suđenje u radnom sporu predsjednika HND-a, bivšeg novinara i urednika HRT-a Hrvoja Zovka protiv Hrvatske radio televizije zbog nezakonitog otkaza kojeg je dobio 9. ožujka ove godine zbog navodnog maltretiranja jedne kolegice od prije nekoliko godine. 

06.07.2021.

Safe Journalists: Novinarka napadnuta nakon Povorke ponosa u Zagrebu

Dana 3. srpnja, Tea Paponja, novinarka dnevnika "24 sata", fizički je napadnuta na Marulićevom trgu u Zagrebu nakon održavanja Zagreb Pridea.

 

06.07.2021.

Programsko vijeće o radu HRT-a i "godišnjem odmoru" Kazimira Bačića

Programsko vijeće HRT-a na sjednici u utorak primilo je na znanje Izvješće o radu HRT-a za 2020., koje glavni ravnatelj HRT-a podnosi Hrvatskom saboru, za čije je prihvaćanje bilo četiri člana Vijeća, dvojica su bila protiv, a dvoje je bilo suzdržano

06.07.2021.

Webinar EFJ-a o povjerenju u medije: trendovi, vještine i obuka u novinarstvu

Europska federacija novinara (EFJ) organizirala je još jedan dvodnevni webinar o trendovima, vještinama i obuci u novinarstvu kao dio projekta Povjerenje i kvaliteta u novinarstvu. Pozvani govornici objasnili su koje su novinarske vještine potrebne za napredovanje u digitalnom svijetu i kako medijske tvrtke i novinarske organizacije mogu pružiti podršku novinarima.

05.07.2021.

NO HRT-a jednoglasno pokrenuo razrješenje Kazimira Bačića

Nadzorni odbor (NO) HRT-a u petak je na izvanredno sazvanoj elektroničkoj sjednici jednoglasno pokrenuo postupak razrješenja glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića, koji je uhićen u srijedu u akciji USKOK-a i policije, potvrdio je Hini predsjednik NO-a Mladen Čutura.

03.07.2021.

Svjetski dan sportskih novinara - 2. srpnja

Mnoge su tiskovine od lanjskog obilježavanja Svjetskoga dana sportskih novinara ili poskupjele ili se polako prebacuju na prodaju sadržaja dostupnog preko Interneta, ili su se, neke, ugasile. Nije bolje ni portalima, posebno ne isključivo sportskima, iako se još drže, piše povodom 2. srpnja - Svjetskog dana sportskih novinara, predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara Jura Ozmec. 

02.07.2021.

S radom krenula Hrvatska udruga digitalnih izdavača

Hanza Media, Index promocija, Nova TV, RTL Hrvatska, Styria i Telegram Media Grupa osnovali su Hrvatsku udrugu digitalnih izdavača (HUDI) koja želi biti vodeće strukovno udruženje za okupljanje online medija i ostalih industrija u digitalnom oglašavanju.

02.07.2021.