Aktualno

Aktualno - vijesti

Konferencija "Suzbijanje dezinformacija u eri digitalnih medija": Podrška ozbiljnom novinarstvu

U borbi protiv lažnih vijesti ključno je jačanje profesionalnih standarda u medijima i podrška ozbiljnom i kritičkom novinarstvu, istaknuto je u srijedu na međunarodnoj konferenciji "Suzbijanje dezinformacija u eri digitalnom novinarstvu".

27.11.2019.

Osječki sud potvrdio optužnicu protiv HDZ-ova zastupnika Lucića

Optužno vijeće osječkog Županijskog suda u ponedjeljak je potvrdilo optužnicu protiv saborskog zastupnika HDZ-a Franje Lucića, kojeg Uskok tereti za nuđenje mita novinaru "Telegrama" Dragi Hedlu, doznaje se na Sudu.

25.11.2019.

Nisi sama! Zaustavimo online nasilje i trolanje novinarki zajedno!

Međunarodna federacija novinara (IFJ) pokrenula je akciju kojom se želi poslati snažna poruka svima da novinari neće trpjeti bilo kakvu vrstu nasilja, a posebno online nasilje i trolanje kolegica novinarki.

24.11.2019.

Dostajemrznje.org - alat za prijavljivanje govora mržnje

Alat za prijavljivanje govora mržnje dostajemrznje.org nastao je u suradnji Centra za mirovne studije, Gonga i Kuće ljudskih prava Zagreb, kao odgovor na učestalu prisutnost govora mržnje koji razorno djeluje na društvenu koheziju, vrijednosti pluralizma, interkulturalnosti i tolerancije prema drugima i drugačijima.

22.11.2019.

Integrativno poučavanje medijske pismenosti

-Medijsko opismenjvanje nam je važno za kritičko razumijevanje medija, vrednovanje medijskih poruka, uočavanje lažnih I prikrivenih poruka, obranu od manipulacija, ali i za stvanje vlastite medijske poruke, kazala je Irena Šafarik Župić na konferenciji za novinare predstavljajući projekta In Medias ReStart - integrativno poučavanje medijske pismemosti.

22.11.2019.

Predsjednik HND-a Hrvoje Zovko i direktor HR Vukovar Robert Rac položili vijence kod spomen biste Siniše Glavaševića

Hrvatski radio Vukovar prisjetio se svojih kolega Branimira Polovine i  Siniše Glavaševića, koji su mučki ubijeni na Ovčari 20. studenoga 1991.  godine. Tim su povodom predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko,  ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Jelena  Miškić i direktor Hrvatskoga radija Vukovar Robert Rac, u prisutnosti  djelatnika HRV-a, položili  vijenac i zapalili svijeću podno  spomen biste Glavaševiću u  holu zgrade HRV-a.

21.11.2019.

Mreža potrošača Hrvatske: Kada vidiš HRT-ova kontrolora pozovi policiju!

Mreža potrošača Hrvatske ustvrdila je u srijedu da kontrolori HRT-a pri obavljanju provjere plaćanja HRT-ove pristojbe krše zakone, pa je pozvala građane da se odupru "HRT-ovoj bahatosti" tako da, kada vide kontrolora u zgradama ili pred vlastitim kućama, pozovu policiju.

20.11.2019.

VUKOVAR: Održani 15. novinarsko-književnički susret „Grad – to ste vi“

U sklopu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., u vukovarskoj Gradskoj knjižnici u utorak je održan 15. novinarsko-književnički susret „Grad – to ste vi“, posvećen novinaru i uredniku Hrvatskog radio Vukovara i književniku Siniši Glavaševiću, ubijenom na Ovčari 20. studenoga 1991. godine.

19.11.2019.

Žižović i Barić dobitnici nagrada na Festivalu turističkog filma

Članovi Zbora turističkih novinara Budimir Žižović i Marija Barić, dobitnici su međunarodne nagrade na Festivalu turističkog filma - INTER STAS koji je prošli tjedan održan u Solinu.

19.11.2019.

Sindikat novinara Hrvatske izražava solidarnost i daje punu potporu borbi učitelja i nastavnika za dostojanstvo i pristojne plaće

Obrazovanje kao tema u fokusu je javnosti od 2015. godine, ali naše učiteljice i nastavnice, učitelji i nastavnici nikako da dođu u fokus javnosti i politike unatoč činjenici da su upravo oni graditelji pristojnog društva i jedini jamac da će naša djeca danas, sutra iz obrazovnog sustava izaći kao individualci sposobni graditi jedno bolje, kulturnije i obrazovanije društvo. Obrazovanje mora biti svima dostupno i kvalitetno, a to se ne može ostvariti bez poboljšanja položaja i materijalnog statusa radnika u obrazovnom sustavu.

18.11.2019.