Aktualno

Aktualno - vijesti

Skupština Europske federacije novinara 8. i 9. listopada u Novinarskom domu u Zagrebu

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Sindikat novinara Hrvatske (SNH) 8. i 9. listopada ugostit će u Zagrebu Godišnju skupštinu Europske federacije novinara (European Federation of Journalists Annual Meeting 20201). Dvodnevna skupština održat će se u Novinarskom domu, a okupit će stotinjak uglednih novinara, predsjednika novinarskih organizacija i sindikata iz cijele Europe te brojne ugledne goste.

04.10.2021.

Konzorcij novinara razotkrio offshore milijune desetaka čelnika

Brojni čelnici, među kojima češki premijer, jordanski kralj i predsjednici Kenije i Ekvadora skrivali su imovinu u offshore tvrtkama kako bi utajili porez, pokazala je istraga koju je u nedjelju objavio Međunarodni konzorcij istraživačkih novinara (ICIJ).

04.10.2021.

Tena Šarčević iz Jutarnjeg lista dobitnica prve nagrade Fra Ma Fu festivala za reportažu

Sedmi Fra ma Fu festival završio je dodjelom nagrada za reportažu i humanost u novinarstvu. Prvu nagradu za reportažu "Ispovijest reporterke: Petrinja mi je u trenu nestala pred očima. Prekrila nas je prašina, a onda je krenuo kaos" dobila je novinarka Jutarnjeg lista Tena Šarčević, dok je drugu nagradu dobio Denis Mahmutović iz 24sata, a treću Andrea Topić za reportažu koju je napisala za Slobodnu Dalmaciju.

03.10.2021.

Drugi dan Fra Ma Fu festivala u znaku izložbe fotografija Krune Lokotara "Dalit, after party - mobitelografija"

Foto: Nikola Šolić

Drugog dana Fra Ma Fu festivala otvorena je sjajna izložbe fotografija Krune Lokotara “Dalit, after party - mobitelografija”, koju je autor posvetio radnicima nekadašnjeg daruvarskog gospodarskog diva tvornice “Dalit”, koja je u najboljim godinama svog postojanja krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća zapošljavala 1700 radnika, a sada su ogromne hale i zemljište potpuno zapušteni i devastirani.

02.10.2021.

7. Fra Ma Fu festival od 1. do 3. 10. - program

U Daruvaru će se od 1. do 3. listopada 2021. održati 7. Fra Ma Fu festival, festival reportaže i reportera, koji zajedno organiziraju Studijski institut za novinarstvo, kulturu i obrazovanje i Hrvatsko novinarsko društvo. Donosimo program ovogodišnjeg izdanja festivala.   

01.10.2021.

OTVOREN 7. FRA MA FU FESTIVAL

U Daruvaru je otvoren  7. Fra Ma Fu festival, festival reportaže i reportera, koji zajedno organiziraju Studijski institut za novinarstvo, kulturu i obrazovanje i Hrvatsko novinarsko društvo. Nakon svečanog otvaranja u dvorcu grofa Antuna Jankovića otvorena je izložbe fotografija Milana Pavića "Dva velikana ponovno u Daruvaru".

01.10.2021.

Human Rights Watch kritizirao talibane zbog gušenja medijskih sloboda

Talibani su od preuzimanja vlasti sredinom kolovoza pritvorili najmanje 32 novinara, priopćila je u petak organizacija Human Rights Watch (HRW). Ta organizacija sa sjedištem u New Yorku piše kako je većina novinara puštena iz pritvora nakon što su ih talibani upozorili zbog njihovog pisanja. Dio njih je pretučen. 

01.10.2021.

Odbor za medije nije poništio natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a

Saborski Odbor za medije u četvrtak je većinom glasova odbio predloženi zaključak o poništenju natječaja za glavnog ravnatelja HRT-a zbog nepoštivanja Zakona o braniteljima te donio zaključak da se nastavlja s procedurom izbora saslušanjem kandidata na sjednici koja će biti naknadno sazvana.

30.09.2021.

Vijeće za elektroničke medije provodi anketu o DAB-u +

Vijeće za elektroničke medije od 30. rujna do 8. listopada 2021. provest će anketu o interesu nakladnika i pružatelja medijskih usluga za emitiranjem radija u DAB+ tehnologiji, priopćili su iz Agencije za elektorničke medije. 

30.09.2021.

Direktor slovenske novinske agencije STA podnio ostavku

Dugogodišnji direktor Slovenske tiskovne agencije STA Bojan Veselinovič u četvrtak je podnio ostavku, rekavši da ne pristaje na ucjene kojima je ta javna agencija već duže vrijeme izložena od vlade Janeza Janše.

30.09.2021.