Aktualno

Aktualno - vijesti

DHFR: HRT manipulira brojkama i tumačenjem zakona o nabavi djela od neovisnih proizvođača

Društvo hrvatskih filmskih redatelja (DHFR) u utorak je održalo tribinu ''HRT – nezakonje sa zaštitom?'' na kojoj je predsjednik DHFR-a Antonio Nuić kazao da HRT ''slobodno tumači'' odredbe zakona koji se odnose na nabavu programa od neovisnih proizvođača u vrijednosti od najmanje 15 posto programskog proračuna HRT-a koji iznosi oko 800 milijuna kuna te je to ocijenio HRT-ovim ''manipulacijama brojkama i tumačenjima zakona''.

14.05.2019.

Mogens Blicher Bjerregård ponovo izabran za predsjednika Europske federacije novinara

"Ahmed Hussein-Suale Divela, Leonardo Gabriel Hernández, Lyra McKee, Mohamed Ben Khalifa, Rafael Murúa Manriques", nabrajajući imena kolega novinara poginulih tijekom 2019. godine, novi, stari predsjednik Europske federacije novinara (EFJ) Mogens Blicher Bjerregård, na općoj skupštini EFJ-a održanoj u Tallinu pozvao je delegate ove najveće europske novinarske organizacije da minutom šutnje odaju počast stradalim kolegama.

13.05.2019.

VEM poziva na iskazivanje interesa za radijske kanale u desetak gradova i općina

Vijeće za elektroničke medije (VEM) u petak je objavilo poziv za iskazivanje javnog interesa za pružanje medijske usluge radija za područje Bakra, Preloga, Donjeg Kraljevca, Goričana, Svete Marije, Domašinca, Velikog Bukovca i Donjeg Vidovca, širih područja Benkovca, Karlovca, Požege, Zadra, dijela Dubrovnika i Varaždina.

11.05.2019.

Kako je rasla istraživačka priča o aferi "Hotmail"? Pa, krenimo redom...

Tribina pod nazivom Ćimić&Ivković Novokmet:Krenimo redom o istraživačkom novinarstvu koju je ogranizirao Zbor istraživačkih novinara Hrvatskog novinarskog društva održana je u Velikoj dvorani Novinarskog doma. Ilko Ćimić i Oriana Ivković Novokmet, ovogodišnji su dobitnici HND-ove nagrade Jasna Babić za istraživačko novinarstvo, a s njima je razgovarao Hrvoje Krešić, dobitnik nagrade Novinar godine za 2018.

 

11.05.2019.

Europski stručnjaci govorit će o budućnosti medija i interaktivnih tehnologija

Pod nazivom NEW EUROPEAN MEDIA MEDIA SUMMIT 2019 u Muzeju Mimara u Zagrebu, 22. i 23. svibnja 2019. godine održat će se 11. konferencija  NEM Inicijative. NEM Summit je međunarodna konferencija i izložba, koju od 2008. godine NEM Inicijativa, utemeljena pri Europskoj komisiji,   organizira za sve zainteresirane u širokom području medija, sadržaja i kreativnosti.

10.05.2019.

Priča o Kornatima kroz izložbu fotogafija “Ovce piju more”

Studijski institut za novinarstvo, kulturu i obrazovanje (SINKO) iz Virovitice i Zbor turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva 12. svibnja u okviru projekta Fra Ma Fu festival u gostima na agroturističkom gospodarstvu Višnjica organiziraju izložbu fotografija „Ovce koje piju more“, novinara Stanka Ferića iz Šibenika.

09.05.2019.

Kako izvještavati o LGBT-pitanjima: edukacija za novinarke i novinare

Centar za građanske inicijative Poreč, u suradnji s Hrvatskim novinarskim društvom, poziva novinarke i novinare na sudjelovanje na jednodnevnoj edukaciji o medijskom izvještavanju o LGBT-pitanjima. Cilj edukacije – koja će se 13., 28. i 29. svibnja te 12. lipnja održati u Zagrebu, Osijeku, Šibeniku i Puli je podići svijest o fenomenu homofobije, transfobije i bifobije u medijima, a osobito o izravnoj ili neizravnoj (re)produkciji stereotipa i predrasuda o LGBT-osobama.

08.05.2019.

Drugi Dani medijske pismenosti: Sudjelovalo 16.000 osoba, održano 273 događanja

Na drugim Danima medijske pismenosti, koje su u suradnji s brojnim partnerima početkom travnja organizirali Agencija za elektroničke medije (AEM) i UNICEF, sudjelovalo je više od 16.000 osoba, od čega 13.000 djece i mladih iz cijele Hrvatske, izvijestili su u utorak iz Agencije za elektroničke medije.

07.05.2019.

U Starome Gradu održani Međunarodni susreti novinara, pisaca i diplomata

U Starome Gradu na Hvaru održani su tradicionalni Međunarodni susreti novinara, pisaca i diplomata, a ovogodišnja tema bila je Mediji i sport.

06.05.2019.

Hrvoje Krešić novinar godine, Sanji Modrić nagrada za životno djelo

U povodu Svjetskog dana slobode medija, 3. svibnja, u Novinarskom domu u Zagrebu dodijeljene su novinarske nagrade Hrvatskog novinarskog društva za najbolje radove objavljene u 2018. godini. Nagrade su dodijeljene u devet kategorija, a nagrađeno je devet novinara.

03.05.2019.