Aktualno

Aktualno - vijesti

Sudjelujte u webinaru: “Poboljšanje medijskog izvještavanja o muslimanima i islamu”

Europska federacija novinara organizira niz internetskih webinara s ciljem poboljšanja medijskog izvještavanja o muslimanima i islamu

10.04.2021.

Poziv na natječaj Youth4Regions

Europska komisija pokrenula je 5. izdanje natječaja Youth4Regions 5. izdanje natječaja youth4Regions za studente novinarstva i mlade novinare. Prihvaćaju se zahtjevi iz država članica EU-a, susjednih zemalja i zemalja pristupnica. Za sudjelovanje u programu Youth4Regions bit će odabrana 33 kandidata.

10.04.2021.

AEM s partnerima razvija novi alat za evaluaciju i razvoj vještina medijske pismenosti

Agencija za elektroničke medije u suradnji s regulatorima i javnim obrazovnim ustanovama iz još šest zemalja Europske unije radi na razvoju interaktivnog digitalnog alata za evaluaciju razine medijske pismenosti učenika srednjih škola i poboljšanje njihova medijskog obrazovanja, priopćili su iz AEM-a. 

09.04.2021.

Fra Ma Fu: natječaj za najbolju reportažu u 2020.

Hrvatsko novinarsko društvo i Studijski institut za novinarstvo, kulturu i obrazovanje raspisali su natječaj za dodjelu nagrade Fra Ma Fu za najbolje novinarske radove – reportaže obavljene u 2020. godini.

07.04.2021.

HND poziva na istragu prijetnji novinarima Slobodne Dalmacije

Ogranak Hrvatskog novinarskog društva u Splitsko-dalmatinskoj županiji oštro osuđuje prijetnje i niz uvreda upućene novinarima Slobodne Dalmacije za vrijeme komemoracije žrtvama zloglasnog stratišta Kevina jama u mjestu Radošić te ujedno poziva policiju i sve ostale institucije da žurno istraže ovaj incident i oštro sankcioniraju nedopustivo ponašanje.

 

06.04.2021.

Fotoreporter visoke profesionalnosti i prepoznatljivog fotografskog izričaja

Na dašnji dan prije 25 godina život je tragično izgubio jedan od ponajboljih hrvatskih fotoreportera Nikša Antonini. Tog 3. travnja 1996., Nikša je krenuo na jedan od rutinskih fotoreportesrkih zadaka prateći visoko delgaciju američkog izaslanstva na letu zrakoplova za Dubrovnik. Vojni zrakoplov u kojem je bio tadašnji ministar trgovine SAD-a Ronald Brown i delegacija s još 34 osobe, srušio se nedaleko od zračne luke Čilipi. Poginuli su svi putnici među kojima je bio i Nikša.

03.04.2021.

N1: Zainteresirani smo za zemaljsku koncesiju, kako bismo bili dostupni svima

Direktor Adria Newsa Tihomir Ladišić, poslao je danas Agenciji za elektroničke medije iskaz interesa za raspisivanje natječaja o dodjeli slobodnih zemaljskih (FTA) frekvencija. Dopis Direktora Adria Newsa Tihomira Ladišia prenosimo u cjelosti. 

02.04.2021.

Radio Rijeka je pod valom prijetnji i uvreda zbog jedne pjesme

Radio Rijeka bio je pod valom prijetnji i uvreda nakon 25. ožujka 2021. samo zato što je na njemu puštena pjesma koja nije odgovarala slušateljima.

01.04.2021.

HND: Pozivamo javne dužnosnike da prestanu prozivati novinare

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) poziva sve javne dužnosnike da se suzdrže neprimjerenoga komentiranja novinarskog rada te prijetnji i dociranja novinarima. HND smatra kako je jučerašnja izjava u Petrinji premijera Andreja Plenkovića, da mediji pokušavaju zamagliti činjenice, još jedan u nizu neprimjerenih ispada najmoćnijeg političara u Hrvatskoj prema novinarima i medijima.

30.03.2021.

Policija privela muškarca koji je prijetio novinarima i novinarkama na HR Radio Rijeka

Policijska uprava primorsko-goranska potvrdila je HND-u da je protiv 22-godišnjeg hrvatskog državljanina podignuta kaznena prijava zbog prijetnji upućenih zaposlenicima Radio Rijeke. 

30.03.2021.