Aktualno

Aktualno - vijesti

Medijskapismenost.hr protiv fake newsa: Rekordnih 85.000 posjetitelja

Portal medijskapismenost.hr, projekt Agencije za elektroničke medije (AEM) i UNICEF-a, obilježava svoju četvrtu godišnjicu od pokretanja i u doba koronakrize bilježi rekordnu posjećenost od čak 85.000 jedinstvenih posjetitelja koliko ih je bilo u travnju.

19.06.2020.

Seferoviću nagrada za životno djelo "Joško Kulušić", Šarcu godišnja nagrada "Miljenko Smoje"

Novinar Damir Šarac u srijedu je na svečanosti obilježavanja 77. godišnjice postojanja Slobodne Dalmacije dobio godišnju nagradu "Miljenko Smoje", dok je nagrada za životno djelo "Joško Kulušić" u kategoriji novinarstva uručena Abdulahu Seferoviću.

18.06.2020.

Otvorene prijave za Školu transparentnosti 2020.

Škola transparentnosti vodeći je ljetni online tečaj o borbi protiv korupcije u svijetu koji se održava od 17. do 22. kolovoza 2020. godine.

17.06.2020.

Stanković: Zadatak novinara je kritičko propitivanje vlasti

Novinar HRT-a Aleksandar Stanković poručio je u utorak, reagirajući na kritike s HRT-a zbog načina vođenja emisije u kojoj je gostovao Andrej Plenković, da je zadatak novinara kritičko propitivanje postupaka vlasti, a tko nema želudac za to treba razmisliti o drugoj profesiji.

16.06.2020.

A novinarstvo? Na pitanja odgovorio HNS

Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske svim strankama i koalicijama koje se kandidiraju na izborima javno su postavili 10 pitanja vezana uz novinarstvo i medijske politike. U nastavku pročitajte odgovor HNS-a.

16.06.2020.

Alfier: Na HRT-u postoje ljudi koji mogu napraviti kvalitetan program

Programsko vijeće HRT-a u ponedjeljak je na sjednici primilo na znanje Izvješće o ostvarenju ciljeva i obveza iz Ugovora HRT-a s Vladom za 2019. te o ispunjenju obveza javne radiotelevizije definiranih Zakonom o HRT-u, no izraženi su prijepori o emisiji ''Nedjeljom u dva''.

15.06.2020.

Sutra pripremno ročište u postupku koji je HRT pokrenuo protiv HND-a i Sanje Mikleušević Pavić

Na Općinskom sudu u Zagrebu, Vukovarska 84, sutra (16. lipnja) u 12 sati održat će se pripremno ročište u postupku koji je Hrvatska radiotelevizija pokrenula protiv Hrvatskog novinarskog društva i  predsjednice Ogranka HND-a na HTV-u Sanje Mikleušević Pavić.

15.06.2020.

A novinarstvo? Evo što je na naša pitanja odgovorio HDZ

Svakodnevno smo suočeni s činjenicom da političari ne znaju čemu služi novinarstvo i svojim odnosom prema radnicima u medijima to nepoznavanje dokazuju. Počinje politička kampanja za parlamentarne izbore. Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske svim strankama i koalicijama koje se kandidiraju na izborima javno su postavili 10 pitanja. U nastavku pročitajte odgovore Hrvatske demokratske zajednice.

12.06.2020.

Prijave za CEI SEEMO nagradu za istraživačko novinarstvo

Srednjoeuropska inicijativa (CEI) i South East Europe Media Organisation (SEEMO) otvorili su Poziv za prijave za nagrade CEI SEEMO za izvanredne zasluge u istraživačkom novinarstvu u 2020. Nagrada je namijenjena za radove istraživačkih novinara i njihovog doprinosa u izvještavanju usprkos teškim uvjetima u kojima rade.

12.06.2020.

Obrazovni materijali u izdanju AEM-a i UNICEF-a

U sklopu 3. Dana medijske pismenosti Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku objavili su obrazovne priručnike “Razgovarajmo o životu druge strane ekrana”, “Sexting i sextortion” i “Kritičko razmišljanje u digitalnom okruženju”, te “Ideološki izazov”, priopćili su iz Agencije za elektroničke medije. 

12.06.2020.