Aktualno

Aktualno - vijesti

Nisi sama! Zaustavimo online nasilje i trolanje novinarki zajedno!

Međunarodna federacija novinara (IFJ) pokrenula je akciju kojom se želi poslati snažna poruka svima da novinari neće trpjeti bilo kakvu vrstu nasilja, a posebno online nasilje i trolanje kolegica novinarki.

24.11.2019.

Dostajemrznje.org - alat za prijavljivanje govora mržnje

Alat za prijavljivanje govora mržnje dostajemrznje.org nastao je u suradnji Centra za mirovne studije, Gonga i Kuće ljudskih prava Zagreb, kao odgovor na učestalu prisutnost govora mržnje koji razorno djeluje na društvenu koheziju, vrijednosti pluralizma, interkulturalnosti i tolerancije prema drugima i drugačijima.

22.11.2019.

Integrativno poučavanje medijske pismenosti

-Medijsko opismenjvanje nam je važno za kritičko razumijevanje medija, vrednovanje medijskih poruka, uočavanje lažnih I prikrivenih poruka, obranu od manipulacija, ali i za stvanje vlastite medijske poruke, kazala je Irena Šafarik Župić na konferenciji za novinare predstavljajući projekta In Medias ReStart - integrativno poučavanje medijske pismemosti.

22.11.2019.

Predsjednik HND-a Hrvoje Zovko i direktor HR Vukovar Robert Rac položili vijence kod spomen biste Siniše Glavaševića

Hrvatski radio Vukovar prisjetio se svojih kolega Branimira Polovine i  Siniše Glavaševića, koji su mučki ubijeni na Ovčari 20. studenoga 1991.  godine. Tim su povodom predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko,  ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Jelena  Miškić i direktor Hrvatskoga radija Vukovar Robert Rac, u prisutnosti  djelatnika HRV-a, položili  vijenac i zapalili svijeću podno  spomen biste Glavaševiću u  holu zgrade HRV-a.

21.11.2019.

Mreža potrošača Hrvatske: Kada vidiš HRT-ova kontrolora pozovi policiju!

Mreža potrošača Hrvatske ustvrdila je u srijedu da kontrolori HRT-a pri obavljanju provjere plaćanja HRT-ove pristojbe krše zakone, pa je pozvala građane da se odupru "HRT-ovoj bahatosti" tako da, kada vide kontrolora u zgradama ili pred vlastitim kućama, pozovu policiju.

20.11.2019.

Vukovar je pao kada su Siniša i Branimir utihnuli

Foto: Matko Biljak 

 

Siniša Glavašević i Branimir Polovina živote se izgubili radeći svoj novinarski posao.  Godine prolaze, ali sjećanja na dvojicu velikih ljudi koji su do kraja ostali vjerni svojoj profesiji traje. Obojica su stradali i končali na Ovčari 20. studenog 1991. godine. Nakon što su im tijela pronađena i ekshumirana 1997,. pokopani su jedan pokraj drugog na Mirogoju.

19.11.2019.

VUKOVAR: Održani 15. novinarsko-književnički susret „Grad – to ste vi“

U sklopu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., u vukovarskoj Gradskoj knjižnici u utorak je održan 15. novinarsko-književnički susret „Grad – to ste vi“, posvećen novinaru i uredniku Hrvatskog radio Vukovara i književniku Siniši Glavaševiću, ubijenom na Ovčari 20. studenoga 1991. godine.

19.11.2019.

Žižović i Barić dobitnici nagrada na Festivalu turističkog filma

Članovi Zbora turističkih novinara Budimir Žižović i Marija Barić, dobitnici su međunarodne nagrade na Festivalu turističkog filma - INTER STAS koji je prošli tjedan održan u Solinu.

19.11.2019.

Sindikat novinara Hrvatske izražava solidarnost i daje punu potporu borbi učitelja i nastavnika za dostojanstvo i pristojne plaće

Obrazovanje kao tema u fokusu je javnosti od 2015. godine, ali naše učiteljice i nastavnice, učitelji i nastavnici nikako da dođu u fokus javnosti i politike unatoč činjenici da su upravo oni graditelji pristojnog društva i jedini jamac da će naša djeca danas, sutra iz obrazovnog sustava izaći kao individualci sposobni graditi jedno bolje, kulturnije i obrazovanije društvo. Obrazovanje mora biti svima dostupno i kvalitetno, a to se ne može ostvariti bez poboljšanja položaja i materijalnog statusa radnika u obrazovnom sustavu.

18.11.2019.

U Zagrebu od 21. do 26. studenoga 13. Dani Marije Jurić Zagorke

Centar za ženske studije poziva na 13. Dane Marije Jurić Zagorke koji će se od 21. do 26. studenoga održati u Zagrebu. U četvrtak, 21. studenoga bit će položen vijenac na Zagorkinu grobu na Mirogoju, a od 11 do 16 sati Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke bit će otvoren za javnost.

18.11.2019.