Aktualno

Aktualno - vijesti

Brojni novinari solidarizirali se s predsjednikom HND-a Hrvojem Zovkom

Više od pedeset novinara iz dvadesetak televizijskih kuća, portala, dnevnih novina, tjednika i radio postaja potpisalo je izjavu solidarnosti s Hrvojem Zovkom, novinarom i urednikom HRT-a te predsjednikom HND-a, zbog postupka izvanrednog otkaza kojeg je prošloga tjedna pokrenula uprava HRT-a. 

24.09.2018.

Podizati razinu profesionalnih standarda struke

Ovoga vikenda u Rovinju se održava 11. Weekend Media Festivala, koji je započeo Panel diskusijom na temu "Will Netflix Eat The Free TV World?". Na trodnevnom izdanju najvećega festivala komunikacijske industrije u regiji okupilo se više od pet tisuća sudionika, uključujući više od 550 novinara i 350 studenata.

23.09.2018.

Međunarodna i Europska federacija novinara pozivaju upravu HRT-a da zaustavi postupak otkazivanja ugovora o radu Hrvoju Zovku

Međunarodna i Europska federacija novinara (IFJ i EFJ) pridružile su se svojoj hrvatskoj članici, Hrvatskom novinarskom društvu (HND), u najoštrijoj osudi pokretanja postupka izvanrednog otkazivanja ugovora o radu novinaru i uredniku HRT-a te predsjedniku HND-a Hrvoju Zovku.

22.09.2018.

Fra Ma Fu: Otkaz Hrvoju Zovku skandalozan napad na HRT i HND

Organizatori i sudionici 4. Fra Ma Fu festivala reportaže i reportera, na kojem se okupilo više od 130 novinara iz 13 zemalja, osudili su pokretanje postupka za izvanredni otkaz Hrvoju Zovku, novinaru HTV-a i predsjedniku Hrvatskog novinarskog društva (HND), ocijenivši to kao napad na HRT i HND.

21.09.2018.

Regionalna Platforma traži da HRT obustavi postupak protiv Hrvoja Zovka

Regionalna platforma Zapadnog Balkana za zagovaranje medijskih sloboda i sigurnosti novinara, koja predstavlja više od 8 tisuća članova snažno osuđuje proces izvanrednog raskida ugovora o radu Hrvoju Zovku, uredniku i novinaru Hrvatske radio televizije (HRT) i predsjedniku Hrvatskog novinarskog društva (HND), te traži od uprave HRT-a da obustavi postupak protiv njega.

21.09.2018.

Počeo 4. Fra Ma Fu festival u Fažani

Sinoć je u Fažani svečano otvoren 4. Fra Ma FU festival reportaže i reportera. Na Trgu Sv. Kuzme i Damjana, Festival su iz Fuisovog rodnog mjesta Virovitice nastupom simbolično preselili u Fažanu glumci virovigtičkog kazališta Mijo Pavelko i Goran Koši.

21.09.2018.

Postupak protiv Hrvoja Zovka udar je na HND

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje pokretanje postupka izvanrednog otkazivanja ugovora o radu novinaru i uredniku HRT-a te predsjedniku HND-a Hrvoju Zovku. 

20.09.2018.

Društvo novinara Slovenije osudilo zastrašivanje predsjednika HND-a Hrvoja Zovka

Društvo novinara Slovenije osudilo je ponašanje vodstva Hrvatske radiotelevizije (HRT), koje je započelo postupak otkazivanja ugovora o radu novinara i urednika HRT-a te predsjednika Hrvatskog novinarskog društva Hrvoja Zovka.

20.09.2018.

Društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora uputilo pismo podrške Zovku

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL), sa sjedištem u Vukovaru, uputilo je HRT-u pismo podrške Hrvoju Zovku u kojem se zalažu za obustavljanje postupka o izvanrednom otkazu. Oni u svom pismu navode dosadašnju uspješnu suradnju sa Zovkom te mu zahvaljuju na nizu dokumentarnih filmova i snimljenih priloga o Vukovaru tijekom Domovinskog rata. 

20.09.2018.

Sutra počinje suđenje napadaču na zadarskog novinara Hrvoja Bajla

Na Općinskom sudu u Zadru sutra počinje suđenje bivšem nogometašu Jakovu Suraću, optuženom za premlaćivanje zadarskog novinara Hrvoja Bajla. Za djela koja se Suraću stavljaju na teret može biti izrečena kazna zatvora od jedne do pet godina zatvora. 

18.09.2018.