Aktualno

Aktualno - vijesti

Bahati postupak koji pokazuje ništavilo na HRT-u

Sabor, Vlada i Programsko vijeće HRT-a trebali bi zaustaviti korištenje javnog novca za zastrašivanje novinara na HRT-u, a ako oni to neće učiniti civilno društvo će se organizirati i pozvati građane na pobunu, poruka je s tiskovne konferencije „Javni medijski servisi i ljudska prava“ koju su aktivistice Vesna Teršelič, Sandra Benčić i Sanja Sarnavka u četvrtak održale u Kući ljudskih prava u Zagrebu povodom izvanrednog otkaza predsjedniku HND-a Hrvoju Zovku na javnom medijskom servisu.

27.09.2018.

HND od institucija zatražio da postupaju po prijavama Domagoja Margetića

Hrvatsko novinarsko društvo obratilo se nadležnim institucijama povodom slučaja novinara Domagoja Margetića s molbom da se istraže navodi iz njegovih prijava i da se procesuiraju slučajevi prijetnji i napada na njega.

27.09.2018.

U Sabor upućen zakon o zaštiti "zviždača"

Prijedlogom zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti, koji je Vlada danas uputila u saborsku proceduru, predviđena je zaštita "zviždača" ne samo u tijelima javne vlasti, već i kod privatnih poslodavaca te načini njihove zaštite.

27.09.2018.

Saborski odbor za medije odbio uvrstiti raspravu o stanju na HRT-u povodu otkaza Hrvoju Zovku

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije većinom glasova odlučio je da na dnevni red današnje sjednice neće uvrstiti prijedlog rasprave o stanju na HRT-u povodom otkaza novinaru i uredniku HTV-a i predsjedniku Hrvatskog novinarskog društva Hrvoju Zovku, a raspravu o izvješćima Nadzornog odbora HRT-a o provedbi nadzora zakonitosti rada i poslovanja tijekom 2015. i 2016. održao je iza zatvorenih vrata budući da nose oznaku "poslovna tajna".

26.09.2018.

Kuća ljudskih prava i GONG zabrinuti zbog urušavanja medijskih sloboda na HRT-u

Kuća ljudskih prava Zagreb i GONG priopćili su da su zabrinuti zbog urušavanja medijskih sloboda na HRT-u nastavkom politizacije programa i pritisaka na novinare i urednike HRT-a.

26.09.2018.

Ogranak HND-a Jutarnjeg lista izrazio solidarnost s kolegom Hrvojem Zovkom

Ogranak HND-a Jutarnjeg lista izrazio je solidarnost s kolegom Hrvojem Zovkom koji je na HRT-u dobio izvanredni otkaz. 

26.09.2018.

Protiv Zovka ognjem i mačem

Piše: Zdenko Duka

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić odlučio je da da otkaz Hrvoju Zovku, odličnom novinaru, uredniku, dopisniku iz inozemstva, autoru vrlo gledanog dokumentarnog filma „Oficir i džentlmen“, te sadašnjem predsjedniku Hrvatskog novinarskog društva.

26.09.2018.

Ogranak HND-a na HTV-u protiv izvanrednog otkaza Hrvoju Zovku

Postupak izvanrednog otkaza ugovora o radu Hrvoju Zovku, novinaru i uredniku HRT-a i predsjedniku HND-a, pokazuje da se na HRT-u događaju zabrinjavajući procesi na koje odgovorni za njegovo funkcioniranje zatvaraju oči.

25.09.2018.

Hrvoje Zovko o otkazu: "Ovo je poruka svim novinarima koji žele profesionalno raditi svoj posao"

Hrvatska radiotelevizija donijela je odluku o prekidu radnog odnosa svom uredniku i novinaru, ujedno i predsjedniku HND-a Hrvoju Zovku. Informaciju o otkazu HRT je poslao putem priopćenja dok se u Novinarskom domu održavala konferencija za medije HND-a upravo na temu postupka otkazivanja ugovora o radu Hrvoju Zovku i situaciji na HRT-u.

25.09.2018.

Inicijativa Sloboda Trećima podržala kolegu Hrvoja Zovka

Inicijativa Sloboda Trećima izrazila je podršku novinaru i uredniku HTV-a Hrvoju Zovku, protiv kojeg je HRT prošli tjedan pokrenuo postupak izvanrednog otkazivanja ugovora o radu.  

24.09.2018.