Aktualno

Aktualno - vijesti

Obilježeno 20 godina Foruma 21

Situacija u medijima teža je i kompleksnija nego prije 20 godina, ali među novinarima je puno manje zainteresiranih za promjene, poručila je bivša predsjednica HND-a Jagoda Vukušić na tribini "Elektronički mediji 20 godina kasnije", održanoj u Novinarskom domu povodom 20. obljetnice osnivanja neformalne inicijative novinara elektroničkih medija - Foruma 21. 

14.11.2017.

Europska federacija turističkih novinara nagradila petoro hrvatskih novinara

Novinari Mirjana Žugec - Pavičić, Eduard Kišić, Željko Žutelija, Vesna Jurić Rukavina i Branko Uvodić dobitnici su nagrade FEST - prestižne međunarodne nagrade koju dodjeljuje Europska federacija turističkih novinara (FEST) na prijedlog Međunarodne udruge turističkih novinara i pisaca u turizmu (FIJET-a). Žugec - Pavičić, Kišić i Žutelija članovi su Zbora turističkih novinara HND-a. 

12.11.2017.

PLENKOVIĆ: ODLASKOM JAJČINOVIĆA HRVATSKO NOVINARSTVO IZGUBILO ANGAŽIRANOG BORCA ZA ISTINU

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je sućut obitelji Jajčinović, u povodu smrti novinara i publicista, dugogodišnjeg kolumnista Večernjeg lista Milana Jajčinovića, istaknuvši da je njegovim odlaskom hrvatsko novinarstvo izgubilo angažiranog borca za istinu.

10.11.2017.

TRIBINA: "FORUM 21 - ELEKTRONIČKI MEDIJI 20 GODINA KASNIJE"

Povodom 20. obljetnice prvog javnog predstavljanja FORUMA 21, tadašnjeg Zbora novinara elektroničkih medija Hrvatskog novinarskog društva, u Novinarskom domu održat će se 14. studenog u 13 sati tribina "FORUM 21 - Elektronički mediji 20 godina kasnije".

10.11.2017.

Projekt za sigurniji internet: predstavljena aplikacija netHELP i najavljene radionice

U sklopu EU projekta za sigurniji internet (Safer Internet Center Croatia: Making Internet a good and safe place) kojim se, među ostalim, želi informirati građane o boljem i sigurnijem načinu korištenja interneta s naglaskom na informiranje djece, u četvrtak je predstavljena aplikacija -netHELP o sigurnijoj uporabi interneta i najavljene radionice za djecu i osobe treće dobi.

09.11.2017.

Radio Student pokrenuo crowdfunding kampanju

Radio Student pokrenuo je crowdfunding kampanju Nek´ se daleko čuje za kupnju novog odašiljača neophodnog za nastavak emitiranja programa. 

08.11.2017.

Leković: Napade na hrvatske novinare političari ignoriraju

O napadima na novinare i drugom aktualnim temama vezanima za novinarstvo i medije predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković govorio je 4. studenoga 2017. godine u emisiji Intervju tjedna na prvom programu Hrvatskog radija i HTV 4.

07.11.2017.

"Životni put Jasne Babić bio je pun, zaokružen i potpuno posvećen novinarstvu"

U Novinarskom domu minutom šutnje i pjesmom Ekatarine velike "Radostan dan", dvjestotinjak kolega i prijatelja oprostilo se na komemoraciji od novinarke Jasne Babić.  

06.11.2017.

HRT i neovisni producenti potpisali sporazum, definirana cijena otkupa gotovog programa

Hrvatska radiotelevizija (HRT) i Hrvatsko društvo nezavisnih producenata (HDNP) potpisali su Koregulacijski sporazum o postupku i pravilima nabave djela neovisnih proizvođača.

06.11.2017.

Sud kao neosnovanu odbacio tužbu katoličkih udruga protiv portala Index.hr

Zagrebački županijski sud odbacio je kao neosnovanu tužbu udruga U ime obitelji, Vigilare, Studentskog katoličkog centra Palma, Udruge za promicanje obiteljskih vrijednosti - blaženi Alojzije Stepinac i Hrvatskog katoličkog društva prosvjetnih djelatnika protiv portala Index.hr u kojoj su tvrdili da je taj portal u tri objavljena članka diskriminirao katolike.

06.11.2017.