Aktualno

Aktualno - vijesti

HTZ "Zlatnim penkalama" nagradio strane novinare

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i ove je godine dodijelila nagrade i priznanja "Zlatna penkala" stranim novinarima za objave o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji u 2019., a glavne nagrade Grand prix dobili su novinari iz SAD-a, Češke i Švedske, izvijestili su u utorak iz HTZ-a.

22.12.2020.

Otišao tihi i samozatajni fotoreporter i snimatelj

Na gradskom groblju “Viktorovcu”, članovi županijske sisačko-moslavačke udruge HND-a i brojni Siščani su se u predbožićno vrijeme oprostili su se od novinara Mihajla Gajdeka, koji je preminuo nakon teže bolesti u 70. godini.

22.12.2020.

Dodijeljene HND-ove godišnje nagrade: Đurđica Klancir novinarka godine

Na 110. rođendan Hrvatskog novinarskog društva dodijeljene su novinarske nagrade za najbolje radove objavljene u 2019. godini. Nagrade su dodijeljene u devet kategorija, a nagrađeno je osam novinarki i novinara. Odlukom članova Hrvatskog novinarskog društva, novinarka godine za 2019. godine ponijela je novinarka net.hr Đurđica Klancir, koja je dobila 194 glasa. Nominirani su bili i Andrej Dimitrijević iz Telegrama koji je dobio 162 glasa i Ivan Pandžić novinar 24 sata sa 133 glasa. Glasalo je 506 novinara, a 27 glasačkih listića su bili nevažeći. 

18.12.2020.

Stoljetna briga o novinarstvu i novinarima

Hrvatsko novinarsko društvo danas obilježava 110. godina postojanja. Našim članovima i čitateljima portala tim povodom kroz poduži feljton prikazali smo cjelokupnu povijest društva od početnih godina i djelovanja u jednom sasvim drugom vremenu i društvenom sustavu do danas. No temelji koji su tada udareni i danas vrijede te ih se HND pridržava i nastoji provesti u život.

18.12.2020.

Sutkinja Vrhovnog suda izgubila spor protiv novinarke Davorke Blažević

U ponovljenom postupku na Općinskom sudu u Šibeniku u utorak je nepravomoćno odbačena tužba Senke Klarić Baranović protiv glavne urednice portala Tris Davorke Blažević.

17.12.2020.

HND: Osuđujemo optužujuće izjave splitskoga gradonačelnika

Ogranak Hrvatskog novinarskog društva u Splitsko-dalmatinskoj županiji osuđuje izjavu gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opare kojom se osvrnuo na fotografije sa splitske Rive zabilježene u nedjelju, 13. prosinca, a kojom optužuje kolege fotoreportere za zlonamjerno i manipulativno izvještavanje.

17.12.2020.

Dobitnici nagrade "Hrvoje Mateljić": Novokmet, Figenwald i Grbavac

Vanja Figenwald, Domagoj Novokmet i Antonija Grbavac proglašeni su najboljim poslovnim/gospodarskim novinarima u Hrvatskoj na svečanoj dodjeli Nagrade ‘Hrvoje Mateljić‘ koja se održala u Hrvatskome novinarskom društvu

17.12.2020.

Bivši ministar poljoprivrede Tolušić izgubio spor protiv novinara Gorana Gazdeka

Općinski sud u Virovitici donio je prvostupanjsku presudu kojom se novinar i potpredsjednik HND-a Goran Gazdek oslobađa optužbi za povredu ugleda i časti bivšeg ministra poljoprivrede i bivšeg potpredsjednika Vlade RH, Tomislava Tolušića.  

Foto: HND

16.12.2020.

"Siromašni" bivši ministar od novinara traži 40 tisuća kuna za pretrpljene duševne boli

Na Općinskom sudu u Virovitici u srijedu u 10.30 sati održat će se glavna rasprava u slučaju privatne tužbe kojom bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić od urednika portala Virovitica.net i potpredsjednika Hrvatskog novinarskog društva Gorana Gazdeka potražuje 180 mjesečnih dohodaka (približno 40.000 kuna) za povredu prava osobnosti.

15.12.2020.

Preminuo ilustrator Novosti Alem Ćurin

Jutros je u Splitu u 68. godini iznenada preminuo Alem Ćurin, dugogodišnji ilustrator tjednika Novosti. Ćurin je bio i slikar i strip-crtač i grafički dizajner i pisac. Bio je, kako je rekao jednom prilikom Boris Dežulović, i njegov kolega kolumnist jer su Ćurinove ilustracije uvijek donosile puno više od onih uobičajenih na koje su navikli čitatelji novina.

15.12.2020.